Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 3
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMININ ÖZELLİKLERİ: YÖNETİCİ ve ÖĞRETMEN GÖRÜŞLERİ
2020
Dergi:  
Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Araştırmada, yöneticilerin ve öğretmenlerin okul öncesi eğitim programının özelliklerine yönelik görüşlerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Yöntem: Nitel araştırma yöntemlerinden olgu bilim deseninde gerçekleştirilen araştırma 5 okul yöneticisi ve 35 okul öncesi öğretmeni ile yürütülmüştür. Çalışmada okul yöneticileri ve öğretmenlere ilişkin bilgi elde etmek amacıyla “Kişisel Bilgi Formu” ile okul öncesi eğitim programının temel özelliklerine yönelik yönetici ve öğretmenlerin düşüncelerini belirlemek amacıyla hazırlanan yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Araştırma kapsamında çalışma grubundan nitel görüşme formu ile elde edilen verilerin çözümlenmesi için, MAXQDA programı kullanılmıştır. Bulgular ve Sonuç: Araştırmanın sonucunda okul öncesi öğretmenlerin 2012 yılında güncellenerek pilot çalışmaları yapılan ve 2013 yılında uygulanmaya başlanan Okul Öncesi Eğitim Programı ile ilgili eğitim ihtiyaçlarının yöneticiler tarafından farklına varıldığı, hem öğretmenlerin hem de yöneticilerin güncel program konusunda destek eğitime ihtiyaç duydukları bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Characteristics Of The Preschool Education Program: Administrator and Teacher Opinions
2020
Yazar:  
Özet:

Objective: This study aimed to investigate administrator and teacher opinions on the characteristics of the preschool education program. Method: This phenomenological study was conducted with the participation of 5 school administrators and 35 preschool teachers. In the study, data about the administrators and the teachers were gathered with the Demographic Information Form and the semi-structured interview form was used in the determination of the opinions of the administrators and the teachers on the characteristics of the preschool education program. The study data gathered with the qualitative interview form were analyzed with MAXQDA software. Results and Conclusion: The study results showed that administrators were aware of teacher training needs and that both administrators and teachers needed to be supported with additional training on the Preschool Education Program updated and piloted in 2012 and implemented in 2013.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 216
Atıf : 1.304
2023 Impact/Etki : 0.023
Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi