Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 48
 İndirme 8
COVİD-19’UN GENÇ İŞGÜCÜNDE YARATACAĞI OLASI TEHLİKE: YARA İZİ
2021
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde tespit edilen virüs, kısa sürede dünyayı etkisi altına alması sonucunda 2020 yılı mart ayında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından pandemi ilan edilmiştir. Hastalığın yayılmasını önlemeye yönelik düzenlemeler, küresel ölçekte, 1930’lu yıllardan sonraki en büyük ekonomik durgunluk sürecini başlatmış, ekonomide etkisi uzun yıllar sürecek tahribatlara yol açmıştır. Uluslararası raporlarda belirtildiği üzere salgın döneminde istihdam kayıplarının ortaya çıkması, yeni iş yaratma kapasitesinin sınırlı düzeyde kalması ve düzgün nitelikteki işlerin azalması en çok gençleri etkilemektedir. Bu çalışmanın amacı Covid 19 krizinin işgücü piyasasında yer alan gençlerin çalışma yaşamında “yara izi” bırakma riskine yol açacağına dikkat çekmektir. Çalışmada uluslararası kuruluş raporlarından ve mevcut ikincil verilerden yararlanarak dünya genelinde işgücünün durumu ve özel olarak gençlerin işgücü piyasasındaki konumları incelenmektedir. Araştırma sonucunda işgücü dışına çıkma oranının, istihdam kayıplarının ve işsizlik oranının yetişkinlere göre gençlerde daha yüksek olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The threat that COVID-19 will create in the youth worker: wound
2021
Yazar:  
Özet:

The virus was first detected in Wuhan, China, and the World Health Organization (WHO) declared a pandemic in March 2020 as a result of its short impact on the world. The measures to prevent the spread of the disease, on a global scale, launched the largest economic stagnancy process after the 1930s, and its impact on the economy has led to a long-term destruction. According to international reports, the emergence of employment losses during the epidemic period, the limitation of the capacity to create new jobs and the decrease of properly qualified jobs are most affected by young people. The aim of this study is to point out that the Covid 19 crisis will lead to the risk of young people in the labour market leaving "trace traces" in their work life. The study uses international organizations reports and existing secondary data to study the situation of labour worldwide and, in particular, the position of young people in the labour market. The study found that the rate of output, employment losses and unemployment rates were higher in young people than in adults.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


2000




Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 788
Atıf : 7.150
2023 Impact/Etki : 0.344
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi