Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 7
 Sesli Dinleme 1
INSTRUCTIONAL REVERSE MENTORING A PRACTICE PROPOSAL for TEACHERS UNDERSTANDING the Z and ALPHA GENERATIONS LEARNING PERSPECTIVES
2021
Dergi:  
International Journal Of Eurasia Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Tersine mentorluk yaklaşımı, geleneksel mentorluk rollerin tamamen değiştiği, geleneksel mentorluk uygulamalarında “çırak” rolündeki daha az deneyimli öğretmen veya öğrencilerin “usta” rolünde konumlandırıldıkları yeni bir mentorluk sürecini ifade etmektedir. Bununla birlikte, öğretmenlerin kendi sınıf yönetim becerileri ve performansları hakkında, sınıflarındaki Z ve alfa kuşağı öğrencilerinden doğrudan dönüt alacakları ve kendi öğretim etkinlikleri hakkında eleştirel yansıtıcı düşünme becerileri geliştirecekleri herhangi sistematik bir tersine mentorluk uygulamasının ise, Türk eğitim sistemi içerisinde bulunmadığı görülmektedir. Bu çalışma, kavramsal araştırma yaklaşımına göre tasarlanmış, çalışma içerisinde kuşaklar arası öğrenme, mentorluk ve tersine mentorluk kavramlarına ilişkin önemli alanyazın çalışmaları ve kuramsal bilgiler bütünsel bir bakış açısıyla değerlendirildikten sonra, yeni bir kavram ve uygulama örneği olarak önerilen “Öğretimsel Tersine Mentorluk” uygulamasının öğrenci-öğretmen ilişkisi bağlamında farklılıkları, uygulama aşamaları, güçlü yanları ve olası riskleri tartışılmış ve değerlendirilmiştir. Ayrıca tersine mentorluğun, kuşaklar arası öğrenme yaklaşımına doğrultusunda eğitim öğretim alanında uygulanmasına yönelik alternatif bir tersine mentorluk uygulama örneği de geliştirilerek, uygulama aşamalarıyla birlikte açıklanmıştır. Araştırma sonunda, eğitim alanında konuya ilişkin yapılan araştırmaların çoğunlukla öğretmenlere teknolojik ve digital becerilerin kazandırılmasına odaklanan çalışmalardan oluştuğu; eğitim özelinde sınıftaki öğretimin niteliğinin artırılmasına ve öğretmenlerin yeni kuşakların beklentileri konusunda eleştirel yansıtıcı değerlendirmeler yoluyla farkındalıklarının artırılmasına özgü çalışmaların ise, son serece sınırlı olduğu; bu alana yönelik önemli bir kavramsal boşluk bulunduğu; çalışmada ortaya konulan uygulama örneğinin, eğitim öğretim alanında tersine mentorluk uygulamalarının yaygınlaşmasına, ayrıca, öğretmenlere yönelik sürekli mesleki gelişim çalışmalarına da katkı sağlayabileceği yönünde öneriler ortaya konulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










International Journal Of Eurasia Social Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 864
Atıf : 1.941
2023 Impact/Etki : 0.075
International Journal Of Eurasia Social Sciences