Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
İŞ YERİNDE SOSYAL HİZMET UYGULAMALARI: AMERİKA, ÇİN VE FRANSA ÖRNEKLERİ
2023
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İşletmeler, çalışma koşullarını iyileştirirken ve çalışanların psikososyal sorunlarına yönelik çözümler geliştirirken sosyal hizmet mesleğinin önemini fark etmişlerdir. İş yeri sosyal hizmeti işletmelerde veya fabrikalarda çalışanların fiziksel yetenekleri, alkolizm, depresyon, madde kullanımı, stres, evlilik sorunları, akıl-ruh sağlığı sorunları gibi bireysel sorunların yanı sıra işe başlama, devamsızlık, iş arkadaşlarıyla ve iş yeriyle yaşanan sorunlar gibi çalışanların iş yeri kaynaklı sorunlarını da mikro ve mezzo bağlamda değerlendirmektedir. Dolayısıyla bu çalışmanın temel amacı, ABD, Çin ve Fransa gibi farklı kültürler ve ülke örnekleri üzerinden iş yerinde sosyal hizmet uygulamalarını ortaya koymaktır. Amerika’da bir bakır şirketinde özel bir sosyal hizmet danışmanlık firması tarafından çalışanlara hizmet verilen bir program göze çarpmaktadır. Cigna Group” Özel Sağlık Sigortası Şirketi ve CuraLinc Healthcare” EAP (Çalışan Destek Programı) ise diğer Amerikan örnekleridir. Çin’de iş yerinde sosyal hizmet uzmanları yüksek teknoloji bölgelerinde ve göçmen işçilere yönelik hizmetlerde, cenaze evi endüstrilerinde ve sendikalarda istihdam edilebilmektedir. Diğer taraftan lüks giyime, güzellik ürünlerine, zevk ve eğlenceye düşkünlüğü ile bilinen Fransız kültüründe iş yerinde sosyal hizmet uzmanları, üzüm yetiştiriciliği ve şarap üretiminde, güzellik ve kozmetik şirketlerinde ve DisneyLand eğlence parkında istihdam edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 693
Atıf : 2.534
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi