Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
TÜRKİYE’DE İSLAMİ KATILIM BANKALARININ FİNANSAL İSTİKRARI
2016
Dergi:  
Ortadoğu Etütleri
Yazar:  
Özet:

Küresel Finans Krizinden itibaren İslami bankalar ile geleneksel bankaların performansları, finansal aracılık ilkelerindeki farklılık nedeniyle ilgi duyulan bir alan haline gelmiştir. Bir diğer ilgi alanı ise İslami bankaların iş modelinden kaynaklanan mali istikrar özelliğidir. Küresel finansta İslami bankacılığın güçlü büyüme projeksiyonu, İslami bankacılığın mali sağlamlığının daha çok ilgi çekmesine neden olmuştur. Bu bağlamda, bu makalenin amacı, Türkiye’deki İslami bankaların geleneksel bankalara göre daha istikrarlı olup olmadığını panel veri çerçevesinde Z-Skoru değerleri kullanarak incelemektir

Anahtar Kelimeler:

Financial Stability Of Islamic Participation Banks In Turkey
2016
Yazar:  
Özet:

Since Global Financial Crisis, the performances of Islamic banks and conventional banks have been an area of interest due to the difference in the principles of financial intermediation. Another area of interest is the financial stability characteristic of Islamic banks stemming from their business model. With the strong growth projection of Islamic banking in global finance, their soundness becomes of an increasing concern. The main goal of the article is to investigate whether Islamic participation banks in Turkey are more stable than conventional banks using Z-Score values in a panel data framework

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Ortadoğu Etütleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 17
Ortadoğu Etütleri