Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
An Analysis the Environmental Pollution Emitted by Aircraft Engines at the Ercan International Airport
2024
Dergi:  
Journal of Aviation
Yazar:  
Özet:

Airports are strategically important objects for each country, although the place of significant pollution, emitted by aircrafts, thus impacting air quality in nearby residential areas. The environmental challenges at Ercan airport are becoming more serious because of expansion of the airport, increasing scheduled flight and continued growth of passenger flow. Since 2019 passenger turnaround has reached 4 million, while the growth expected in the following years, by the opening of a new airport terminal. The present analysis estimates the level of emission from aircraft engines for chosen environmental parameters accounted for by utilization of three operation modes such as; taxi, landing and take-off cycles. In the period of aircraft parking, emitted pollutants are considered depending on operation hours of the APU. The data collection is based on last 6-month flight information with daily landing cycles. Application the ICAO Engine Exhaust Emission fixed data set methodology, allows for assessment of emission species such as CO₂, HC, NOx, CO, and SO₂ using estimation of fuel consumption level, burned out from different engine models adding applicable coefficients.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Aviation

Dergi Türü :   Uluslararası

Journal of Aviation