Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 4
Malign Melanomda Cerrahi Sonrası Adjuvan İmmunoterapi ve Kemoterapi Deneyimimiz
2018
Dergi:  
Journal of Contemporary Medicine
Yazar:  
Özet:

Giriş: Malign Melanom melanositlerden köken alan, görülme sıklığı artmakta olan ve cilt kanserlerinden ölümlerin %65’ine sebep olan bir hastalıktır. Öncelikli tedavisi total eksizyon ve lokorejyonel lenf nodu diseksiyonudur. Cerrahi sonrası yapılan adjuvan tedaviler hastalığın toplam ve hastalıksız yaşam süresini uzatmak amaçlı kullanılmaktadır. Bu çalışmanın amacı cerrahi sonrası yapılan adjuvan immunoterapi ve kemoterapinin etkisini belirlemek olmuştur. Yöntem: Bu çalışma prospektif, tek kollu bir çalışma olarak planlandı. Çalışma kabul kriterlerine uyan 31 hastaya cerrahi sonrası yüksek doz adjuvan interferon ve/veya decarbazin uygulandı. Hastaların demografik verileri, hastalık evreleri, yapılan cerrahi işlemler, takip süresince toplam ve hastalıksız yaşam süreleri kaydedildi. İstatiksel analizler yapıldı. Bulgular: Hastaların 18’i (%58) erkek, 13’ü (%42) kadındı. Grubun yaş ortalaması 52,6 yıl olarak belirlendi. Hastalar ortalama 17.58 ay süre ile takip edildi. Toplam yaşam süresi analizinde, ortalama yaşam süresi 11(min:9,max:24) ay, ortalama hastalıksız yaşam süresi 10 ± 1,6 ay olarak bulundu. Sonuç: MM da cerrahi sonrası adjuvan immunotepinin hastalıksız sağ kalım süresini uzattığı ayrıca adjuvan immunoterapi + kemoterapinin de hastalıksız ve toplam yaşam süresini uzattığı daha önce yapılan çalışmalarda belirtilmişti. Bu çalışma da bir ara sonuç olarak kabul edildi ve de takip süresi uzadıkça hastalıksız ve toplam sağ kalım üzerine etkisinin gözlemleneceği kabul edildi. 

Anahtar Kelimeler:

Immunotherapy and chemotherapy after malignant melanoma
2018
Yazar:  
Özet:

Introduction: Malign melanoma is a disease that is derived from melanocytes, increasing the frequency of occurrence and causes 65% of deaths from skin cancer. Its primary treatment is total excision and locoreational lymphatic nodus disection. Adjuvan therapies performed after surgery are used for the purpose of prolonging the total and non-sick life of the disease. The aim of this study was to determine the effect of adjuvant immunotherapy and chemotherapy performed after surgery. Method: This work was planned as a prospective, one-handed work. 31 patients who meet the study’s admission criteria were given high doses of adjuvan interferon and/or decarbazine after surgery. The demographic data of the patients, the stages of the disease, the surgical procedures, the total and non-sick lifetime were recorded during the tracking period. Statistical analysis was made. Results: 18 of the patients (58%) were men and 13 (42%) women. The average age of the group was 52.6 years. The patient was followed for an average of 17.58 months. In the overall life-long analysis, the average life-long was 11 months (min:9,max:24) and the average life-long without disease was 10 ± 1,6 months. The result: MM was also stated in previous studies that post-chirurgical adjuvant immunotherapy extended the survival period without disease as well as adjuvant immunotherapy + chemotherapy also extended the total life period without disease. This study was also considered as an interim result and it was also considered that the extension of the tracking period will observe its effect on the unhealthy and overall survival.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Contemporary Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.263
Atıf : 1.263
2023 Impact/Etki : 0.025
Journal of Contemporary Medicine