Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 2
Kamu Sektöründe Açık İnovasyon
2021
Dergi:  
Journal of Strategic Research in Social Science
Yazar:  
Özet:

Covid-19 sürecinde yaşanan sorunlar inovasyon süreçlerinin iyi yönetilmesinin istenen sonuçların alınmasında ne kadar önemli olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Tıpkı şirket yöneticileri gibi kamu yöneticileri de giderek karmaşıklaşan zorluklarla karşı karşıyadır. Covid 19 sürecinde hastalığın yayılma hızı dünya nüfusunun ne derece hareketli olduğunun gerçek zamanlı bir göstergesi olmuştur. Nüfus hareketleri ve globalleşme arttıkça, ülkeler ve şehirler çok farklı kültürlere ait daha büyük, daha yoğun ve dağınık bir nüfusa eskiye nazaran çok daha fazla çeşitte ve özellikte hizmet üretmek zorunda kalmaktadır. Küresel ekonomideki hızlı değişimler, bu değişikliklere uyum sağlamakta zorlanan ülkeleri etkilemekte ve bu da genellikle ekonomik bunalım ve büyüme sorunları olarak ortaya çıkmaktadır. Bu çerçevede tasarlanan çalışmada, Avrupa ve Amerika’da konu ile ilgili ortaya çıkan inovasyon çabaları da dikkate alınarak, sivil açık inovasyon kavramına ve altında yatan itici güçlere değinilmekte, kamu yönetimi ve sivil kuruluşların kitle kaynak kullanımından ve iş birliği için teknolojiden nasıl yararlandığı örnekleriyle ele alınmaktadır. Çalışma ile açık ekosistem yaklaşımı çerçevesinde kamu yönetiminin halk, işletmeler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve diğer ülkeler gibi dış paydaşlarla açıklık ve iş birliği potansiyelinin arttırılarak iş ekosistemlerinin geliştirilip geliştirilemeyeceği tartışılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Open Innovation in the Public Sector
2021
Yazar:  
Özet:

The problems in the Covid-19 process showed the world all how important the well-management of the innovation processes is in obtaining the desired results. Like corporate managers, public managers are facing increasingly complex challenges. In Covid 19 the spread rate of the disease has been a real-time indicator of how moving the world’s population is. As population movements and globalization increase, countries and cities are forced to provide services in much more varieties and characteristics than ever before to a larger, more intense and dispersed population of many different cultures. The rapid changes in the global economy affect the countries that have difficulty adjusting to these changes, and this often arises as economic disasters and growth problems. The study, designed in this framework, also takes into account the upcoming innovation efforts on the subject in Europe and America, referring to the concept of civil open innovation and the underlying drivers, addressing examples of how public governments and civil organizations benefit from the use of mass resources and technology for cooperation. The study and the open ecosystem approach are discussing whether the public administration will be able to develop business ecosystems by increasing the possibility of transparency and cooperation with external stakeholders such as people,, civil society organizations, universities and other countries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Strategic Research in Social Science

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 252
Atıf : 143
Journal of Strategic Research in Social Science