Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
The effects and interactions of APOE and APH-1A polymorphisms in Alzheimer disease
2015
Dergi:  
Turkish Journal of Medical Sciences
Yazar:  
Özet:

Background/aim: Alzheimer disease (AD) is characterized by the accumulation of senile plaques composed of amyloid β-peptide, which is derived from β-amyloid precursor protein through degradation by β-secretase and γ-secretase complexes. One of the major components of γ-secretase complex, anterior pharynx-defective-1 (APH-1), is responsible for the activity of the γ-secretase complex. In this study, we searched for not only the most known common genetic risk factor, APOE, but also the APH-1a gene polymorphism in AD patients in a Turkish population. Materials and methods: In this study, 49 AD patients and 45 healthy controls were included. The genetic polymorphisms and allele frequencies of APOE and APH-1a were investigated. Patients were evaluated for behavioral, cognitive, and functional domains by detailed neurocognitive tests, and comparison between the above-mentioned polymorphisms and disease severity was made. Results: Although there was an increased tendency of the APO ?4 allele in the AD group, no statistically significant difference was detected either in APOE or APH-1a polymorphisms, not suggesting a strong susceptibility to the development of AD. Conclusion: While searching for the pathogenesis of AD in order to develop novel diagnostic as well as therapeutic approaches, analysis of other genes with a possible role in AD is warranted.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Turkish Journal of Medical Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 4.115
Atıf : 3.319
2023 Impact/Etki : 0.011
Turkish Journal of Medical Sciences