Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Endovasküler tedavi uygulanan posterior inferior serebellar arter (PICA) anevrizmalarının klinik değerlendirilmesi
2018
Dergi:  
Turkish Journal of Clinics and Laboratory
Yazar:  
Özet:

Amaç: PICA (posterior inferior serebellar arter) anevrizmaları nadir intrakranial anevrizmalar olup olguların önemli bir kısmı kanama ile prezente olur. Özellikle son iki dekadda PICA anevrizmalarının tedavisinde daha çok endovasküler yöntemler öne çıkmaktadır. PICA orijininin anatomik yapısından dolayı endovasküler ve cerrahi tedavide güçlükler yaşanmaktadır. Gereç ve Yöntemler: Bu çalışmada Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2014-2018 yılları arasında endovasküler yöntemlerle tedavi edilen 17 PICA anevrizma olgusunun klinik ve anjiyografik özellikleri incelenmektedir. Bulgular: Toplam 17 olgunun 15’i bayan 2’si erkek olup yaş ortalamaları 53.5 olarak tespit edilmiştir. Dört olguda eşlik eden diğer inrakranial lokalizasyonlarda anevrizmaya rastlanmıştır. Olguların dördünde anevrizma fuziform disekan tipte iken diğer 13 olguda anevrizma saküler tipte idi. Fuziform disekan anevrizmaların çap ortalamaları 8.5 mm iken saküler tip anevrizmaların çap ortalaması ise 11.4 mm idi. Toplam 2 olguda primer koilleme yapılırken, 5 olguda stent eşliğinde koilleme ve ikisi çift seans olmak üzere toplam 10 olguda akım yönlendiriciler tedavide kullanılmıştır. Sonuç: Bu çalışmada PICA anevrizması nedeni ile tedavi edilen 17 olguda sıklıkla akım yönlendiricilerin tercih edildiği endovasküler tedaviler ile başarılı klinik sonuçlar elde edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Clinical assessment of posterior inferior cerebral artery (PICA) aneurysms in endovascular treatment
2018
Yazar:  
Özet:

Purpose: PICA (posterior inferior cerebral artery) anevrisms are rare intrakranial anevrisms and a significant part of the events are present with bleeding. In particular, in the last two decades, more endovascular methods have appeared in the treatment of PICA aneurysms. Due to the anatomical structure of the PICA origin, endovascular and surgical treatment is difficult. Tools and Methods: This study examines the clinical and angiographical characteristics of the 17 PICA aneurysma phenomenon treated with endovascular methods between 2014-2018 in the Ankara sample Education and Research Hospital. Results: 15 of the 17 matures were female and 2 male, with an average age of 53.5. Aneurysm was found in other inracranial localizations accompanied by four cases. In four cases, aneurysma was fuziform discan type, while in the other 13 cases, aneurysma was sacral type. The diameter of the Fuziform disque anevrisms was 8.5 mm, while the diameter of the sacral type anevrisms was 11.4 mm. In a total of 2 cases, primary coating was performed, in 5 cases, coating was used in a total of 10 cases, including stent accompanying coating and two double sessions. Results: In this study, successful clinical results were obtained in 17 cases treated with the cause of PICA aneurysm, with endovascular therapies that are often preferred by the flow guides.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Turkish Journal of Clinics and Laboratory

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 620
Atıf : 334
2023 Impact/Etki : 0.019
Turkish Journal of Clinics and Laboratory