Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 22
Possible Effects of the Constitutional Complaint Mechanism on Human Rights Practices
2013
Dergi:  
Annales de la Faculté de Droit d’Istanbul
Yazar:  
Özet:

Individual application  was introduced into the Turkish legal system by the 2010 constitutional amendments and 23 September 2012 was determined as the first day of receiving applications. The amendment of the Constitution from May 7, 2010 has been introduced the constitutional complaint remedy which has to be concretised by the law on the Establishment and Rules of Procedure of the Constitutional Court. In most of the Continental European and Latin-American countries, constitutional complaint mechanism is accepted as one of the most effective remedies to protect the fundamental rights and freedoms.  In our study, firstly the constitutional complaint mechanism, are dealt with technical aspects, then the possible effects of the constitutional complaint institution for human rights practices are evaluated in accordance with the decisions made by the Turkish Constitutional Court, the European Court of Human Rights case law and the work of the Venice Commission.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Annales de la Faculté de Droit d’Istanbul

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12
Annales de la Faculté de Droit d’Istanbul