Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 2
Yöresel Mutfağın Turizme Kazandırılması ve Bölgesel Kalkınmaya Katkısı: Sakarya Ölçeğinde Bir Araştırma
2018
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bölgenin sahip olduğu kültür ve kimliğin bir ifadesi olan yöresel mutfaklar, turizm destinasyonlarının kültürel çekiciliklerinin artmasında önemli rol oynarken bölgesel kalkınmaya da katkı sağlamaktadır. Bu çalışmanın amacı, yöresel mutfağın turizme kazandırılmasına yönelik yerel halkın tutumunu ve yöresel yiyecek sunan yiyecek içecek işletmelerinin bölgesel kalkınmaya katkısını belirlemektir. Bu amaçla Sakarya’da 429 katılımcıya anket uygulanmış ve ildeki yöresel yiyecek sunan yiyecek-içecek işletmesinin gelir ve giderleri alınmıştır. İlgili literatür doğrultusunda hazırlanan hipotezlerin test edilmesi için Mann-Whitney U Testi ve Kruskal-Wallis Testi analiz testleri uygulamıştır. Yerel halkın yöresel mutfağın turizme kazandırılmasına yönelik tutumuyla yaş ve yöresel yiyecekleri evde yeme sıklığı anlamlı bir farklılık gösterirken cinsiyet, medeni durum, çalışma alanı, eğitim durumu, aylık gelir, iş alanı, Sakarya’da yaşama süresi ve yöresel yiyecekleri restoran/dışarıda yeme sıklığının anlamlı bir farklılık göstermediği tespit edilmiştir. Ayrıca yöresel yiyecek sunan yiyecek içecek işletmelerinin yöre halkına Sapanca’da kişi başına 291,1 TL ve Taraklı’da kişi başına 32,3 TL katkı sağladığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.005
Current Perspectives in Social Sciences