Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 10
Spinoza’nın Özgürlük Anlayışının Nörobilimsel Deneyler Işığında Değerlendirilmesi
2021
Dergi:  
Beytulhikme An International Journal of Philosophy
Yazar:  
Özet:

Spinoza felsefesi, ontoloji temelli bütünlüklü felsefe olduğundan çok yönlü, birbirine zıt bakış açılarına olanak tanıyan bir yapıdadır. Felsefede hem kadim hem de güncel birçok tartışmayı bütünlüklü bir yapıyla tek bir merkezden hareketle çözümleme imkânı veren bu sistem, çağdaş nörobilimsel araştırmaların odak noktasında yer alan özgürlük sorununun da felsefi olarak tartışılmasına önemli bir zemin sunmaktadır. Çağdaş Psikoloji ve Nörobilim çalışmalarında özgürlüğü yadsıyan veya buna karşıt görüşler bulunmaktadır. Makalemizde bu çalışmalara değinilecek ve çalışmaların Spinoza ontolojisinden hareketle felsefi olarak çözümlemesi yapılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Assessment of Spinoza's Consciousness of Freedom in the Light of Neuroscientific Experiments
2021
Yazar:  
Özet:

The Spinoza philosophy is in a structure that enables multiple, opposite perspectives, since it is an ontology-based integrity philosophy. This system, which enables many discussions in philosophy, both ancient and present, to be resolved by a single center with an integrated structure, provides an important ground for the philosophical discussion of the issue of freedom, which is the focus of contemporary neuroscientific research. Contemporary psychology and neuroscience studies have opinions that deny or oppose freedom. In our article we will refer to these studies and the study will be conducted to a philosophical analysis from the Spinoza ontology.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Beytulhikme An International Journal of Philosophy

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 543
Atıf : 856
2023 Impact/Etki : 0.042
Beytulhikme An International Journal of Philosophy