Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 7
A rare presentation of brucellosis: acute cholestatic hepatitis
2021
Dergi:  
Journal of Health Sciences and Medicine
Yazar:  
Özet:

Abstract: Introduction: Brucellosis can present with clinical hepatitis and rarely as acute cholestatic hepatitis. The aim of the study is to demonstrate acute cholestatic hepatitis as a rare presentation caused by Brucella melitensis. Case Presentation: A thirty-nine-years-old male patient was admitted to our department with the complaints of fever, malaise, fatigue and sweating. At hospitalization, the temperature was 39°C. Laboratory tests: White blood count (WBC) 4800 cells/mm3, platelet (PLT) 173 000/mm3, erythrocyte sedimentation rate (ESR) 38mm/h, C-reactive protein (CRP) 257 mg/L, alanine transferase (ALT) 284 U/L, aspartate transferase (AST) 300U/L, γ-glutamyl transpeptidase (GGT) 1152U/L, alkaline phosphatase (ALP) 1762U/L, total bilirubin (T-Bil) 2.8mg/dL, direct bilirubin (D-Bil) 1.3mg/dL, lactate dehydrogenase (LDH) 705 U/L. Gruber Widal test was negative. Wright serum agglutination test was found to be positive at 1/2560 titer. Conclusions: Brucellosis should be kept in mind, especially in the differential diagnosis of the patients with acute hepatitis and cholestasis accompanied by fever.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Health Sciences and Medicine

Dergi Türü :   Uluslararası

Journal of Health Sciences and Medicine