Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 18
Okul Öncesi Sınıflarındaki Geçici Koruma Statüsündeki Çocuklar
2023
Dergi:  
Temel Eğitim
Yazar:  
Özet:

Geçici koruma statüsündeki çocukların da yaşadıkları çevreye uyum sağlayabilmeleri için bu davranışları okul öncesi dönemde kazanmaları ile mümkün olacağı düşünülmektedir. Bu doğrultuda çalışma okul öncesi sınıflarındaki geçici koruma statüsündeki ve Türk çocuklarının etkileşim becerileri ile olumlu sosyal davranışlarının karşılaştırılması ve geçici koruma statüsündeki çocukların sosyometrik statülerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırmada karma yöntem kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu okul öncesi eğitim almakta olan 60-72 aylık 50 çocuk oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak Kişisel Bilgi Formu, Olumlu Sosyal Davranış Ölçeği, Çocuklarda Etkileşim Dereceleme Ölçeği ve Sosyometri kullanılmıştır. Araştırma sonucunda geçici koruma statüsündeki çocukların gösterdikleri olumlu sosyal davranışların, etkileşim becerilerinin ve sosyal kabullerinin Türk çocuklara düşük olduğu belirlenmiştir. Geçici koruma statüsündeki çocukların olumlu sosyal davranışlarının, etkileşim becerilerinin ve sosyal kabullerinin arttırılması için okul öncesi eğitimde Türk çocuklarla kaynaşmaları sağlanmalı ve müdahaleler planlanmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Immigrant Children In Preschool Classes
2023
Dergi:  
Temel Eğitim
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Temel Eğitim

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2
Temel Eğitim