Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Kadınlarda Dinamik Denge Üzerinde Kuadriseps Kas Aktivasyonu ile Q Açısı Arasındaki İlişki
2023
Dergi:  
Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş: Alt ekstremite biyomekaniği, Q açısı, kuadriseps kas aktivasyonu ve denge arasındaki ilişkiyi etkiler. Amaçː Kadınlarda dinamik dengede Q açısı ile kuadriseps kas aktivasyonu arasındaki ilişkiyi incelemek amaçlandı. Gereç ve Yöntemː Çalışmaya 40 kadın dahil edildi. Tek ayak üstünde dinamik denge sırasında kuadriseps kas aktivasyonu kaydedildi. Q açısı bir mezura ile kas aktivasyonu yüzeyel Elektromiyografi ile statik denge Flamingo Denge Testi ile dinamik denge TechnoBody PK 200WL bilgisayarlı denge cihazıyla ve fonksiyonellik Kısa Form Kas-iskelet Değerlendirmesi ile ölçüldü. Bulgularː Ayakta ve sırtüstü pozisyonda Q açısı ve vastus medialis kas aktivasyonu arasında istatistiksel olarak anlamlı, pozitif korelasyon vardı (sırasıyla r=0.35, p=0,02 r=0.40, p=0.01). Ayakta/sırtüstü pozisyonda Q açısı ile çevre uzunluğu arasında istatistiksel olarak anlamlı pozitif korelasyon vardı (sırasıyla r=0.33, p=0.04 r=0.32, p=0.04). Alan boşluk yüzdesi ve ayakta Q açısı (r=0.89, p=0.02), sırtüstü pozisyon Q açısı değerleri (r=0.63, p=0.03) pozitif korelasyon gösterdi. Sonuçː Vastus medialis daha kuvvetlenirse Q açısı daha normalleşir, böylece kuadriseps kası güçlendirme egzersizleri Q açısının normalleşmesine yardımcı olur. Ayrıca Q açısı normalleştirildiğinde tek ayak üstünde durma dengesi oluşacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Quadriceps Muscle Activation and Q Angle On Dynamic Balance In Women
2023
Yazar:  
Özet:

Introduction: Lower extremity biomechanics affects the relationship between Q angle, quadriceps muscle activation and the balance. Objectiveː The aim was to examine the relationship between Q angle and quadriceps muscle activation on dynamic balance position in women. Materials and Methodsː Forty women were included in the study. The muscle activation of the quadriceps during dynamic balance in a single leg stance was recorded. A tape measure was used to measure Q angle, surface electromyography was used to assess muscle activation, the Flamingo Balance Test was used to assess static balance, the TechnoBody PK 200WL computerized balance device was used to assess dynamic balance, and the Short Form Musculoskeletal Assessment was used to assess functionality. Resultsː There was a statistically significant positive correlation between the Q angle standing and supine position and vastus medialis muscle activation respectively, (r=0.35, p=0,02; r=0.40, p=0.01). There was a statistically significant positive correlation between the perimeter length and Q angle in standing/supine position respectively, (r=0.33, p=0.04; r=0.32, p=0.04). Area gap percentage and Q angle standing (r=0.89, p=0.02), supine position Q angle values (r=0.63, p=0.03) were positively correlated. Conclusionː If vastus medialis is more strengthened, Q angle would be more normalized, so quadriceps muscle strengthening exercises are helpful for the normalization of the Q angle. Also, when the Q angle is normalized, a single leg balance would be revealed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 58
Atıf : 5
Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi