Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 12
5- Dicle-Fırat’ta Geleneksel Nehir Taşımacılığı ve I. Dünya Savaşı’nda Irak Cephesinde Kullanımı
2016
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Dicle ve Fırat nehirlerinde geleneksel usullerle yapılan taşımacılığı tanıtmak ve 1. Dünya Savaşı’nda Irak cephesindeki Osmanlı kuvvetlerinin nakliyat işlerinde üstlendiği rolü tespit etmektir. Bu amaç doğrultusunda adı geçen nehirlerin nakliyat açısından öne çıkan özelliklerine yer verilmiş, varlığını nerdeyse hiç değişmeden binlerce yıl devam ettirebilmiş kelek ve şahtur gibi basit ama işlevsel nehir taşıtlarının imali ve kullanımı hakkında bilgi verilmiştir. Nehir taşımacılığının askerî ve ticarî açıdan taşıdığı değer, tarihsel süreç içerisinde ele alınarak geleneksel nehir taşıtlarının teknolojik gelişmelere meydan okurcasına modern çağın büyük savaşında asker, erzak, silah ve mühimmat sevkiyatında üstlendiği önemli görevler analiz edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 394
History Studies