Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 3
Biologically Degummed and Chemically Treated Okra Bast Fibers-Reinforced Poly(Vinyl Alcohol) Composites
2022
Dergi:  
TEKSTİL VE KONFEKSİYON
Yazar:  
Özet:

This paper focuses on preparation of poly(vinyl alcohol) (PVA)-based composites reinforced with okra bast fibers at different percentages of 5, 10, 20% via solution casting method. Fibers obtained from different sections of okra plants were biologically degummed and scoured with Na2CO3. Selected fibers were bleached, treated with maleic anhydride or grafted with vinyl acetate. Mechanical, physical and biodegradational properties of the composites were investigated. The tensile strength of the produced composites ranges between 33.8 and 55.1 MPa, elasticity modulus from 1.8 to 2.6 GPa, elongation rate at break varies in 2.8-10%. Chemical treatments led to improved mechanical performance whereas increased fiber content reduces tensile strength, stiffness and elongation, as well as water absorption. Fiber addition significantly affected biodegradation in a complicated way: by decelerating mass loss but accelerating deterioration of mechanical properties.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










TEKSTİL VE KONFEKSİYON

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 749
Atıf : 1.006
2023 Impact/Etki : 0.205
TEKSTİL VE KONFEKSİYON