Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 38
 İndirme 7
Yaratıcı Problem Kurma: Matematik Öğretmeni Adaylarının Farklı Stratejilere Yönelik Kurdukları Problemlerin Analizi
2023
Dergi:  
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, ilköğretim matematik öğretmeni adaylarının farklı stratejilere yönelik kurdukları problemlerin yaratıcılık bağlamında incelenmesidir. Araştırmanın katılımcıları “Problem Çözme Stratejileri” dersini alan 36 öğretmen adayıdır. Bu ders kapsamında problem çözme stratejilerine yönelik eğitim verilmektedir. Dersin sonunda katılımcılardan stratejilere uygun üçer problem kurmaları istenmiştir. Bu bağlamda her katılımcı, ele alınan 9 problem çözme stratejisinin her biri için üç problem olmak üzere toplam 27 problem kurmuştur. Katılımcıların kurdukları problemler akıcılık, esneklik ve özgünlük göstergeleri açısından analiz edilmiş ve problem kurma yaratıcılığının stratejilere bağlı olup olmadığını belirlemek için ki-kare bağımsızlık testi uygulanmıştır. Çalışma sonunda, esneklik bağlamında en yüksek ortalamaya sahip stratejinin çizim yapma stratejisi olduğu, özgünlük bağlamında ise en yüksek ortalamaya sahip stratejinin bilinçli tahmin ve kontrol stratejisi olduğu görülmüştür. Ayrıca, katılımcıların çeşitli stratejilere yönelik problem kurma yaratıcılıklarının genel olarak iyi düzeyde olduğu, bazı stratejiler için ise yüksek düzeyden az farkla orta düzeyde olduğu görülmüştür. Bu küçük varyasyon ise istatistiksel olarak anlamlı bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Creative Problem Posing: Analysis Of The Problems Posed Towards Different Strategies By Prospective Mathematics Teachers
2023
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to analyze problems posed by prospective elementary mathematics teachers of towards different strategies in scope of creativity. Participants of the study are 36 prospective teachers, who take the course of “Problem Solving Strategies”. In this course they study problem-solving strategies. At the end of the course, they were asked to pose three problems suitable for the strategies. Each participant posed a total of 27 problems with three problems for each 9 problem-solving strategies. Problems posed by participants were analyzed in terms of the indicators of fluency, flexibility and originality and chi-square independence test was applied so as to determine whether the creativity of problem posing depends on the strategies. It was seen that fluency had the highest average among all strategies excluding the conscious guessing and control strategy. It was seen that the drawing strategy had the highest average among the strategies in scope of flexibility and the conscious guess and control strategy had the highest average among the strategies in scope of originality. Also it as seen that participants’ creativity levels for various strategies are usually high, and in some cases in the higher echelons of the medium category. This small variation is found to be statistically significant.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 768
Atıf : 4.158
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi