Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretim Seti (Temel Seviye A1) Ders Kitabında Kullanılan Görsellerle Sağlanan Kültür Aktarımının Değerlendirilmesi
2021
Dergi:  
Uluslararası Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dil öğretiminde hedef sadece dört temel dil becerisinin (dinleme, konuşma, okuma, yazma) kazandırılması değildir. Dil öğretimi aynı zamanda kültür aktarımıdır. Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Metni’nde ve bu metinden hareketle Türkiye Maarif Vakfınca hazırlanan Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Programı’nda belirtildiği üzere dil öğretimi ile kültürleme de hedeflenmektedir. Bu yönüyle yabancı dil öğretiminde kültür aktarımı da oldukça önemlidir. Ders kitapları kültürel aktarım sürecinin en önemli ögelerinden biri iken görseller de kültür aktarımında rol oynayan önemli araçlardandır. Ders kitapları, öğretim programlarının eğitim öğretim sürecindeki temsilcisi durumundadır. Bu özelliği ile ders kitapları öğretim programıyla uyumlu olmalı, programda hedeflenen nitelikleri kazandırmaya dönük olmalıdır. Araştırmada Yunus Emre Enstitüsü Yedi İklim Türkçe Seti (Seviye: A1) ders kitabında yer alan görsel materyaller, sosyokültürel özellikler barındırıp barındırmama açısından incelenip değerlendirilmiştir. Araştırma sonucunda Yunus Emre Enstitüsü Yedi İklim Türkçe Seti (Seviye: A1) ders kitabındaki görsel materyallerin Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Programı ölçeğinde hem sayı hem de materyal türü olarak yeterli seviyede olduğu, hedef dile ait sosyokültürel özellikleri aktarma konusunda gereksinimleri karşıladığı sonucuna ulaşılmış ve çalışmadan hareketle Yunus Emre Enstitüsü Yedi İklim Türkçe Seti’ndeki diğer düzeylere ait ders kitapları ile farklı öğretim merkezlerince hazırlanan ders kitaplarında kullanılan görsellerin de sosyokültürel özellikler bakımından incelenebileceği önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Uluslararası Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Dergisi