Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 55
 İndirme 15
ANAOKULLARINDA ÇOCUKLARIN DEVAMSIZLIKLARI VE NEDENLERİ
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, anaokuluna devam eden çocukların devamsızlık oranlarını ve devamsızlıklarının nedenlerini belirlemek amaçlanmıştır. Çalışma, tarama modelinde betimsel bir araştırmadır. Araştırmanın çalışma grubu; Mersin ilinde, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı iki bağımsız anaokuluna devam eden 48-72 ay arasında olan 82 çocuktan (43 kız, 39 erkek) oluşmaktadır. Veriler, Kişisel Bilgi Formu ve öğretmenlerden elde edilen çocukların devamsızlıkları ile ilgili kayıtları elde edilerek toplanmıştır. Verilerin analizinde frekans ve yüzde dağılımları gibi betimsel istatistikler kullanılmıştır. Araştırma sonucunda; araştırmaya alınan çocukların en yüksek orandan başlayarak sırasıyla % 52,4’ünün 1-5 gün arasında; % 41,5’inin 6-10 gün arasında devamsızlık yaptığı; % 2,4’ünün ise tamamen devamsız olduğu belirlenmiştir. Hiç devamsızlık yapmayan çocukların oranının % 3,7 olduğu saptanmıştır. Çocukların anaokuluna devamsızlıklarının çocukla ilgili nedenleri arasında; çocuğun çok sık hastalanması, anneye bağımlılık, anneden kopmak istememe, evde olmanın çok cazip gelmesi, kurallara uymaması, Suriyeli çocukların dil bilmediği için okula uyumda zorluk yaşamaları ve bu nedenle okula gelmemeleri yer almaktadır. Çocukların anaokuluna devamsızlıkları konusunda aile ile ilgili nedenlerin; çocuğun her dediğini anneye yaptırması, evde kural olmaması, okulda koyulan kuralın evde olmaması, çocuğun okula gitmesi konusunda ailenin kararsız tutumu, büyük ebeveynlerin çocuk üzerindeki etkisi, babadan kaynaklı şiddet ve çocukta davranış problemi, ekonomik nedenler olduğu saptanmıştır. Çocukların anaokuluna devamsızlıklarının okul ile ilgili nedenlerinin; okulda kurallar olması, çocuğun kurallara uymak istememesi, çocuğun öğretmene uyum sağlayamaması, öğretmenin aşırı sert tutum sergilemesi ve öğretmenin sevgi göstermemesi olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Children's disorders and causes in school
2019
Yazar:  
Özet:

This study is aimed at determining the rates of inconsistency and causes of inconsistency in children who go to childhood. Study is an imaginary research in the screening model. The study’s work group consists of 82 children (43 girls, 39 boys) between 48 and 72 months in two independent kindergartens connected to the National Education Directorate in the province of Mersin. The data is collected by obtaining records of the child's inconsistencies, personal information form and the records obtained from teachers. Imaginary statistics such as frequency and percentage distribution were used in the analysis of data. The study found that 52.4 percent of the children surveyed, starting at the highest rate, had continuity between 1-5 days respectively; 41.5 percent had continuity between 6-10 days respectively; and 2.4 percent had continuity between 6-10 days respectively. The percentage of children who have never been dismissed is 3.7%. The reasons for children’s inconsistency in childhood are: the child’s very frequent illness, the mother’s addiction, the non-will to separate from the mother, the appearance of being at home is very attractive, the failure to comply with the rules, the Syrian children have difficulties in adjusting to school because they don’t know the language and therefore don’t come to school. The reasons related to the family about the child's inconsistency to the child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child's child. The reasons for children’s inconsistency to the school are: the rules in the school, the child does not want to comply with the rules, the child is unable to adapt to the teacher, the teacher is exaggerated and the teacher does not show love.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research