Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 223
 İndirme 36
MİCHAEL HANEKE SİNEMASINDA TELEVİZYON ELEŞTİRİSİ BAĞLAMINDA BUZLAŞMA ÜÇLEMESİ (YEDİNCİ KITA, BENNY’NİN VİDEOSU, TESADÜFÎ BİR KRONOLOJİNİN 71 PARÇASI) FİLMLERİNİN ANALİZİ
2019
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Sinema gerçeğin yaratıcı bir şekilde yeniden üretimidir. Sinema, başlangıcından itibaren büyük bir evrim geçirmiş, kendi dilini oluşturmuş ve bir sanat dalı olarak kabul görmüştür. Sinema filmleri pek çok konuda insanlara mesajlar iletmektedir. Birçok toplumsal sorun sinema aracılığıyla ortaya koyulmaktadır. Kitle iletişim araçları, özellikle de televizyon, insanları en çok etkisi altına alan kitle iletişim araçlarından birisidir. Televizyonun insanları uzun vadede etkisi altına aldığı yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda ortaya koyulmaktadır. Sinema filmlerinde, televizyonun insanları olumsuz yönde etkilediği birçok kez vurgulanmıştır. Televizyon eleştirisine birçok filminde yer veren yönetmenlerden birisi de Michael Haneke’dir. Bu çalışmada Michael Haneke’nin ilk üç filmi olan Yedinci Kıta, (1989) Benny’nin Videosu, (1992) Tesadüfi Bir Kronolojinin 71 Parçası (1994) (Buzlaşma üçlemesi) televizyon eleştirisi bağlamında incelenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Michael Haneke's film The Ice-Flowing Track in Connecting Television Criticism (The Seventh Kit, Benny's Video, 71 Parts of a Deadly Chronology)
2019
Yazar:  
Özet:

The film is a creative re-production of the truth. The cinema has been undergoing a great evolution from the beginning, it has created its own language and has been recognized as a branch of art. Films send messages to people on many topics. A lot of social problems are presented through the cinema. Mass communication means, especially television, are one of the mass communication means that most affects people. Scientific research shows that television has been influenced by people in the long term. In films, it has been emphasized many times that television affects people in a negative direction. One of the directors who took part in television criticism in many films is Michael Haneke. In this study, Michael Haneke’s first three films, The Seventh Continent, (1989) Benny’s Video, (1992) The 71 Parts of a Casual Chronology (1994) (The Closing Triangle) are studied in the context of television criticism.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 25
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research