Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 2
Covid-19 Sağlık Krizi ile 2008 Küresel Finansal Krizin İşgücü Piyasalarına Etkisi: Ülkelerin Gelir Gruplarına Göre Karşılaştırmalı Bir Analiz
2022
Dergi:  
Çalışma İlişkileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Covid-19 Sağlık Krizi ve 2008 Küresel Finansal Krizinin yüksek gelirli ülkelerin (YGÜ) ve orta ve düşük gelirli ülkelerin (O-DGÜ) işgücü piyasaları üzerindeki etkilerini karşılaştırmalı olarak incelemiştir. Yapılan ekonometrik analiz sonucunda iki krizin farklı ekonomik sonuçlar yarattığı anlaşılmıştır. Covid-19 Sağlık Krizinin ülke gruplarına farklı etkilerinin başlıca nedenleri a- Covid-19 halk sağlığı müdahaleleri nedeniyle işgücü hareketliliğinin azalması, b- O-DGÜ'lerin üretim yapısında uzaktan çalışmaya uyum sağlayabilecek sektörlerin daha az olması, c- O-DGÜ'lerin KOBİ yoğun üretim yapısı. Covid-19 Sağlık Krizi ve 2008 Küresel Finansal Krizinin YGÜ'lerin ve O-DGÜ'lerin işgücü piyasaları üzerindeki etkisini ortaya koyan çalışma, literatüre önemli bir katkı sunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Covid-19 Health Crisis and 2008 Global Financial Crisis On Labor Markets: A Comparative Analysis By Income Groups Of Countries
2022
Yazar:  
Özet:

This study investigates the Covid-19 Health Crisis and the 2008 Global Financial Crisis effects on the labour markets of high-income countries (HICs) and middle- and low-income countries (M-LICs). As a result of the research, it has been determined that crises have different effects on country groups. In study determined two crises have different effects on country groups. The main reasons for the different effects of the Covid-19 Health Crisis to country groups are; a- Labour mobility reduction due to Covid-19 public health interventions, b- There are fewer sectors that can adapt to remote work in M-LICs production structure, c- SME intensive production structure of M-LICs. The study is a leading source in the literature that reveals the impact of the Covid-19 Health Crisis and the 2008 Global Financial Crisis on the labour markets of HICs and M-LICs.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Çalışma İlişkileri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 181
Atıf : 1.454
2023 Impact/Etki : 0.211
Çalışma İlişkileri Dergisi