Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 75
 İndirme 33
Türkiye Turizm Sektörünün Parlayan Yıldızı: Sağlık Turizmi Üzerine Değerlendirmeler
2020
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Uluslararası sağlık turizmi pazarında pazar payı yüksek bir ülke olabilmek için sektördeki diğer ülkelerle rekabet etmek gerekmektedir. Bu rekabet ortamında, Türkiye'nin sağlık turizmi sektöründeki mevcut konumu hem zayıf hem de güçlü taraflara sahiptir. Bu bağlamda, gelişmekte olan sağlık turizmi pazarında rekabet eden ülkelerin bu alandaki yatırımlarını artırma nedenlerinin gözden geçirilmesi gerekmektedir. Sağlık turizmi, terapötik, önleyici, sağlığı geliştirici veya rehabilitasyon odaklı sağlık hizmetleri almak için olağan ikamet yerinden başka bir yere seyahat etmektir. Bazı ülkeler bu tür turizm ile ilgili olarak öne çıkmaktadır, buna göre sağlık turizmi sektöründe öne çıkan ülkeler arasında: Hindistan, Singapur, ABD, Güney Kore, Türkiye, Küba, Malezya, Tayland, Brezilya, Arjantin, Almanya, Güney Afrika, Meksika, Macaristan, Yunanistan, Fransa, İspanya, İtalya , Polonya ve Birleşik Arap Emirlikleri bulunmaktadır. Sağlık turizmi, ülke ve bölge ekonomileri üzerinde birçok olumlu etkiye sahiptir. Bu tür turizmden faydalanmak için ülkeyi ziyaret eden turistlerden elde edilen gelir, ülke ve bölge ekonomilerini ilerleten, ülkeler arasında farklı sosyal ve kültürel alışverişler sunan bu gelir, beceri, bilgi ve teknoloji değişimi bunlardan bazılarıdır. Bu çalışmanın konusu, tüm dünyada hızla gelişen sağlık turizminin mevcut durumunu Türkiye'de geliştirmek, gerekli yönleri ve ihtiyaçları belirlemek ve turizm önerilerini sunmaktır. Bu bağlamda çalışmanın amacı Türkiye'nin sağlık turizmindeki mevcut durumunu verilere dayanarak belirlemek, gelişmeleri değerlendirmek ve bir derleme olarak gelecekteki çalışmalar ve araştırmalar için öneriler sunmaktır. Türkiye Sağlık Turizmi verileri kullanılarak Türkiye sağlık turizmi sektörünün bir portresi sunulmuştur. Ayrıca, dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeler ışığında, Türkiye'nin sağlık turizmi konusunda gelecekte atması gereken adımlar konusunda önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Bright Star of the Tourism Sector in Turkey: Health Tourism Evaluations
2020
Yazar:  
Özet:

In the international health tourism market, it is necessary to compete with other countries in the sector to be a high market share country. In this competitive environment, the current position of Turkey in the health tourism sector has both weak and strong sides. In this context, it is necessary to review the reasons why countries competing in the emerging health tourism market increased their investments in this area. Health tourism, therapeutic, preventive, health developers or rehabilitation-oriented health services are to travel to another place than the usual residence. Some countries stand out in relation to this type of tourism, according to which the leading countries in the health tourism sector include: India, Singapore, the United States, South Korea, Turkey, Cuba, Malaysia, Thailand, Brazil, Argentina, Germany, South Africa, Mexico, Hungary, Greece, France, Spain, Italy, Poland and the United Arab Emirates. Health tourism has many positive effects on the country and regional economies. Income from tourists visiting the country to benefit from this type of tourism, this income, skill, knowledge and technology exchange, which advances the country and regional economies, offers different social and cultural exchanges between countries, is some of them. The subject of this study is to improve the current state of rapidly developing health tourism throughout the world in Turkey, identify the necessary aspects and needs and provide tourism recommendations. The aim of the study in this context is to determine the current state of Turkey in health tourism based on data, to evaluate the developments and to present recommendations for future studies and research as a collection. Turkey Health Tourism data is a portrait of the Turkey health tourism sector. Also, in light of the developments in the world and in Turkey, there are recommendations on the steps that Turkey should take in the future regarding health tourism.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 924
2023 Impact/Etki : 0.101
Turkish Studies Social Sciences