Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
Obsesif Kompulsif Bozuklukta Serum Prolaktin Düzeyleri
2018
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), serotonerjik sistem, dopaminerjik sistem ve prolaktin (PRL) arasında yakın ilişkiler bulunmasına rağmen, kısıtlı sayıda çalışma OKB'de PRL düzeylerini incelemiştir. Bu bağlamda bu çalışmada, OKB hastalarının PRL düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmış ve PRL düzeylerinin OKB hastalarında değişiklik gösterebileceği öngörülmüştür. Gereç ve Yöntem: PRL düzeyleri ölçülüp gerekli kriterleri taşıyan 20 hasta çalışmaya dahil edilmiştir. PRL düzeyleri kemo-immunoassay yöntem kullanılarak tespit edilmiştir. Bulgular: Çalışma sonucunda, OKB'li hastaların ortalama PRL düzeylerinin kontrol grubundaki sağlıklı katılımcıların ortalama düzeylerinden farklılık göstermediği görülmüştür (OKB'li hastalar: 11.84±6.45 mg/dL, Kontrol grubu: 13.92±10.89 mg/dL). Sonuç: Çalışma bulguları OKB'li hastaların PRL değerlerinin kontrol grubundaki sağlıklı katılımcıların değerlerinden farklı olmadığını göstermektedir. Daha büyük örneklemli yeni araştırmaların gerçekleştirilmesi gerekmektedir. <

Anahtar Kelimeler:

Serum Prolactin levels in Obsessive Compulsive Disorder
2018
Yazar:  
Özet:

Objective: Although there are close ties between Obsessive Compulsive Disorder (OCD), the serotonergic system, the dopaminergic system and prolactin (PRL), a limited number of studies have studied the levels of PRL in the OCD. In this context, this study has been aimed at determining the PRL levels of OKB patients and predicted that the PRL levels may vary in OKB patients. Tools and Methods: 20 patients with PRL levels measured and carrying the necessary criteria were included in the study. PRL levels have been detected using the chemo-immunoassay method. Results: The study found that the average PRL levels of patients with OCD did not differ from the average levels of healthy participants in the control group (OCD patients: 11.84±6.45 mg/dL, Control group: 13.92±10.89 mg/dL). Results: Study findings show that the PRL values of OKB patients do not differ from the values of healthy participants in the control group. More large examples of new research must be carried out. “The

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 643
Atıf : 2.192
2023 Impact/Etki : 0.048
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Tıp Dergisi