Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 2
Farklı Kök Kanal Anatomisine Sahip Mandibular Premolarların Tedavisi: Olgu Serisi
2021
Dergi:  
Selcuk Dental Journal
Yazar:  
Özet:

Kök kanal sisteminin temizlenmesi, şekillendirilmesi ve doldurulması başarılı kök kanal tedavisi için en önemli faktörlerdir. Mandibular premolar dişler genellikle tek kök, tek kanal anatomisine sahiptir. Bu dişlerde farklı kök kanal anatomisinin olması nadir görülmektedir. Farklı açılardan çekilen periapikal filmler ya da dental volümetrik bilgisayarlı tomografi kullanımıyla ilave kanallar teşhis edilebilir. Ayrıca endodontik giriş kavitesi hazırlanması sonrası pulpa tabanının dikkatli bir şekilde incelenmesi, büyütmeyi sağlayan araçların kullanımı, gözden kaçabilecek ekstra kanalların teşhisini kolaylaştırmaktadır. Bu olgu sunumu serisinde nadir görülen farklı kök kanal anatomisine sahip mandibular premolar dişlerin endodontik tedavisi anlatılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Treatment Of Mandibular Premolar With Different Root Canal Anatomy: Case Series
2021
Yazar:  
Özet:

Root canal system; cleaning, shaping and filling are the most important factors for successful root canal treatment. Mandibular premolar teeth generally have single root, single canal anatomy. It is rare for these teeth to have different root canal anatomy. Additional channels can be diagnosed using periapical films taken from different angles or dental volumetric computed tomography. In addition, careful examination of the base pulp after endodontic access cavity preparation, use of magnification tool that facilitates the identification of additional channels that can be overlooked. In this case report series, endodontic treatment of mandibular premolar teeth with different root canal anatomy is described.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Selcuk Dental Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 699
Atıf : 257
2023 Impact/Etki : 0.03
Quarter
Sağlık Bilimleri Temel Alanı
Q3
140/222

Selcuk Dental Journal