Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 6
Kadın Hentbolcularda İmgeleme Düzeylerinin Karşılaştırılması
2019
Dergi:  
Spor Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, kadın hentbolcuların yaş, spor yaşı ve oynadıkları lig kategorisinin imgeleme düzeylerine etkisini belirlemek için yapıldı. Çalışmaya Türkiye süper liginde 38 ve 2. Lig 45 olmak üzere toplamda 83 aktif kadın hentbolcu katıldı. Çalışmada veri toplama aracı olarak Halll ve arkadaşları (1998) tarafından geliştirilen, Türkçe geçerlilik ve güvenirlik çalışması Kızıldağ ve Tiryaki (2012) tarafından yapılan ve 21 soru ve 4 alt boyuttan oluşan imgeleme envanteri kullanıldı. Çalışmamızın verilerine göre 12 yıl ve üzeri olanlar 3-7 yıl olanlardan yüksek bulundu (p=0,014). Ayrıca 20-23 yaş ile 24 yaş ve üzerinde olanlar 17-19 yaş olanlardan yüksek puana sahip olduğu görüldü (p<0,001). Bununla beraber süper lig oyuncuları, 2. Lig oyuncularının Bilişsel imgeleme ile Motivasyonal Özel İmgeleme puanı karşılaştırıldığında daha yüksek puana sahip oldukları tespit edildi (p=0,005 ve p<0,001).  Sonuç olarak, kadın hentbolcuların imgeleme puanları üzerinde yaş, spor yaşı ve buna bağlı olarak oynadıkları ligin seviyesinin etkili olduğunu söyleyebiliriz. Bu noktadan hareket ederek daha üst liglerde oynamak isteyen sporcuların imgeleme antrenmanları yapmaları ve bu yeteneklerini geliştirmelerinin onları bir üst seviyeye taşımada önemli bir kriter olacağını söyleyebiliriz.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Spor Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Spor Eğitim Dergisi