Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 12
Perinatal mortalite : Nedene yönelik planlanmış perinatal girişimlerin sonuçları
1999
Dergi:  
Perinatoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Üniversite hastenemize ait 1997 yılındaki perinatal mortalite hızı ve perinatal mortalite nedenlerini belirlemek amacıyla perinatal ölümlere ait veriler değerlendirilmiştir. 1997 yılında gelen tüm ölü ve canlı doğumlar kaydedilmiş, canlı doğan tüm bebeklerin postnatal 7.gün sonunda sağlık durumları kontrol edilmiştir. Ölü doğumlar ve erken neonatal ölümlerin nedenleri Wigglesworth sınıflamasına uygun olarak kodlanmıştır. 1997 yılında toplam 1569 doğumda 20 ölü doğum, 8 erken neonatal mortalite gözlenmiş olup perinatal mortalite hızı binde 17.8 olarak saptanmıştır. Perinatal ölüm nedenlerinin Wigglesworth sınıflamasına göre dağılımı şöyledir: masere ölü doğumlar %42.8, letal konjenital malformasyonlar %28.5, özel nedenler %17.8, perinatal asfiksi %7.1 ve prematüriteye ilişkin sorunlar %3.8. Perinatal mortalite hızı geçen 3 yılın ortalamasına göre %50'ye yakın düşük bulunmuş, bu düşüş masere ölü doğumlar ve perinatal asfiksiye bağlı öiümlerdeki azalmaya bağlanmıştır. Perinatal asfiksiye bağlı öiümlerdeki azalma daha belirgin bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Perinatoloji Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 25
Atıf : 1
Perinatoloji Dergisi