Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Okul Çağı Çocuklarda Femur Cisim Kırıklarının Tedavisi: Pelvipedal alçı Yada Titanyum Elastik Çivi Tespiti
2016
Dergi:  
Selçuk Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Femur cisim kırıkları çocuklarda sık görülür ve hastaneye yatırılarak tedavi gerektirir. Okul çağı çocukluk döneminde (5-12 yaş) femur kırıkları elastik kanal içi çiviler ile yada kapalı redüksiyonu takiben pelvipedal alçılar ile tedavi edilebilir. Bu çalışmada, elastik kanal içi çivileme veya kapalı redüksiyonu takiben pelvipedal alçı ile tedavi sonuçlarının karşılaştırılması amaçlanmıştır. Femur cisim kırığı oluşumu sonrası, hemen kapalı redüksiyon ve pelvipedal alçı yapılan (KR-PPA; Grup 1, n=31) veya elastik kanal içi çivileme (EKİÇ; Grup 2, n=31) yapılan vakalar değerlendirildi. Yaş, cinsiyet, kırık oluşum mekanizması, kırık lokalizasyonu, tedavi maliyetleri, hastanede kalış süresi, radyolojik ve klinik kaynama, yumuşak dokuların durumu, destekli veya desteksiz yürüme zamanları kaydedilerek değerlendirmeye alındı. Ortalama takip 58 (26-62) aydı. Tüm hastaların kırıkları kaynadı. Yük vererek yürüme Grup 2’de (39/52 gün), Grup 1’den (52/63 gün) daha kısaydı. Maliyetler açısından; Grup 1, Grup 2’den daha düşük maliyete sahipti (sırasıyla; 114.99$ ve 380.82$). KR-PPA halen geniş ve kabul edilebilir bir uygulama alanına sahip olsa da, modern cerrahi teknikler ve cerrahi tespit implantları ile daha başarılı sonuçlar alınabilir. EKİÇ ile tedaviler okul çağı çocuk femur kırıklarında daha başarılı tedavi seçeneği sunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Selçuk Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 833
Atıf : 620
Selçuk Tıp Dergisi