Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
PRİMER RETROPERİTONEAL TÜMÖRLER: VAKA SERİSİ
2005
Dergi:  
Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş: Primer retroperitoneal tümörler retroperitoneal dokudan kaynaklanan nadir tümörlerdir. Bu tümörlerin geleneksel görüntüleme yöntemleri ve laboratuar teknikleri ile preoperatif tanısı zordur. Retroperitoneal tümörlerin tedavisi çoğunlukla benign patolojiye sahip olsalar da komplet cerrahi rezeksiyondur.Olgular: 2002-2005 yılları arasında, kliniğimizde preoperatif olarak adneksiyal kitle tanısı alarak opere edilen 310 olgudan 7 tanesi operasyon esnasında retroperitoneal kitle tanısı aldı (%2,25). Hastaların yaşları 28-62 arasında tespit edildi. Retroperitoneal tümör tanısı olan 7 olgunun 2 tanesi malign histolojiye sahipti. Bu tümörlerin 4 tanesinde histolojik orjin mezenkim, 3ünde ise ektoderm olarak saptandı. Bu yazıda retroperitoneal tümörlerin klinik bulguları, histopatolojik tanıları ve operasyon esnasında karşılaşılan zorluklar incelendi. Sonuç: Nadir görülse de jinekolojik cerrah retroperitoneal tümörlere hazırlıklı olmalıdır. Çoğunlukla benign olan bu tümörlerin primer tedavi yöntemi komplet rezeksiyondur. Komplet rezeksiyon kanama ve tümörün büyük damar ve kemik yapıya yapısık olması nedeniyle her zaman mümkün olamayabilir. Tümörün histolojik orjini belirlenerek malign benign ayrımına gidilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 30
Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi