Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 200
 İndirme 6
 Sesli Dinleme 3
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDEKİ ÇOCUĞUN YOĞUN MASTÜRBASYONU: VAKA ANALİZİ
2020
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Mastürbasyon kendi bedenine dokunma ve keşfetme isteğinin bir sonucu ve normal gelişimsel bir davranıştır. Küçük yaşlardan itibaren çocukların uykuya dalarken ya da stresli oldukları bir anda cinsel organlarıyla oynadıkları bilinmektedir. Çocuğu psikososyal açıdan etkilediği için mastürbasyon nedenlerinin ve sürecinin iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu çalışmada, yoğun mastürbasyon yapan beş yaşındaki bir kız değerlendirilmiştir. Olguda anne, düşük sosyoekonomik şartlardan dolayı çocuk ile fazla ilgilenememiş, çocuk sürekli bakıcı değiştirmiştir. Çocukta gün içerisinde yoğun ve normalden fazla mastürbasyon davranışları olduğu için, hastanede çocuk gelişimi uzmanı tarafından değerlendirilmiştir. Ebeveyne çocuğun bakımında aktif rol alması, anne-çocuk ilişkilerini destekleyen etkileşimli oyunlar oynaması; çocuk mastürbasyon eylemine geçtiğinde kızgınlık, uyarı, şiddet gibi eylemlerden kaçınması yönünde eğitim verilmiştir. Çalışma sonunda çocukta mastürbasyon davranışlarının azaldığı, ebeveynde ve çocukta kaygı kontrolünün sağlanabildiği gözlenmiştir. Yoğun mastürbasyon durumunda sadece çocuğun değerlendirilmesi yeterli değildir, ebeveynlerin de değerlendirilmeye alınması ve eğitilmesi yararlı olacaktır

Anahtar Kelimeler:

Child's Pre-School Masturbation: Case Analysis
2020
Yazar:  
Özet:

Masturbation is a result of the desire to touch and discover your body and a normal developmental behavior. It is known that from a young age, children play with their genital organs when they fall asleep or when they are stressed. Because it affects the child from a psychosocial point of view, the causes and process of masturbation must be well assessed. In this study, a five-year-old girl was assessed to have intense masturbation. In the case, the mother, due to low socio-economic conditions, did not care too much for the child, the child has constantly changed the caregiver. Because the child has intense and more than normal masturbation behaviors during the day, it has been evaluated by a child development specialist in the hospital. The parents are educated to take an active role in the care of the child, to play interactive games that support the parent-child relationships; to avoid acts such as anger, warning, violence when the child passes to the act of masturbation. At the end of the study, the child’s masturbation behavior was reduced, and an anxiety control could be provided in parents and children. In the case of intense masturbation, not only the assessment of the child is sufficient, it will be helpful to take and educate the parents as well.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 722
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences