Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
İLKÖĞRETİM İKİNCİ KADEME ÖĞRENCİLERİNİN MATEMATİK DERSİ BAŞARILARININ İÇ İÇE VARYANS ANALİZİ İLE KARŞILAŞTIRILMASI: SİVAS İLİ ÖRNEĞİ
2021
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, İlköğretim ikinci kademe öğrencilerinin Matematik dersindeki başarı farklılıklarında okulun etkisini iki yönlü iç içe varyans analizi yöntemi ile belirlemektir. Bu amaçla, Sivas merkezindeki sekiz okuldan Matematik ders not ortalamaları alınarak incelenmiştir. Öğrencilerin, aldığı ders notları bağımlı değişken ve bu aldıkları notları etkileyen okul ve şubeler faktörler olarak ele alınarak, okulların arasındaki başarı durumu İç İçe Varyans Analizi ile incelenmiştir. Okullar ve şubeler arasında fark olduğu tespit edilerek sonuçlar değerlendirilmiştir. İki yönlü iç içe sınıflandırma ile eğitim veren okullar arası ve okullar içi/şubeler arası etkinin önemli olduğuna ulaşılmıştır. Beşinci ve yedinci sınıfta okuyan öğrencilerin Matematik ders notları incelenmiş, en yüksek not ortalamasının yedinci okula ve en düşük not ortalamasının ise birinci okula ait olduğu görülmüştür. Altıncı ve sekizinci sınıf öğrencilerinin ders not ortalamaları incelendiğinde ise en yüksek not ortalaması beşinci okulda; en düşük not ortalaması ise birinci okula aittir. Bununla birlikte altıncı sınıflarda şubeler arası en düşük ortalamanın altıncı okulun şubesine ait olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Primary Secondary School Students' Mathematical Class Successes are Admitted With Inner Variance Analysis: SIVAS
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the impact of the school on the success differences in the mathematics course of primary education secondary students through the two-way internal variance analysis method. For this purpose, mathematique courses from eight schools in the center of Sivas were studied by taking the average scores. Students are considered as factors depending on the variables of the course notes they receive and the schools and branches that affect the notes they receive, and the success status between the schools is studied by the Internal Varyans Analysis. Differences between schools and branches have been assessed. The two-way internal classification and the inter-school and inter-school influence that teaching is important has been achieved. Students in the fifth and seventh classes were examined in math class, the highest score average was found in the seventh school and the lowest score average was found in the first school. The highest score average for sixth and eighth class students is the highest score average for fifth school, and the lowest score average for the first school. However, the lowest average between branches in the sixth class was found to belong to the sixth school branch.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 654
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences