Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Elektrostatik toz boya uygulanmış ahşap esaslı levhaların bazı teknolojik özelliklerinin incelenmesi
2021
Dergi:  
Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Elektrostatik toz boyalar otomotiv ve beyaz eşya gibi iletken metalik yüzeyler üzerine uygulanmaktadır. Elektrostatik toz boyalar uçucu organik bileşik içermemesi, çevre, iş güvenliği ve işçi sağlığı açısından diğer sıvı boyalara göre daha avantajlıdır. Bu avantajlarından dolayı son zamanlarda iletken olmayan plastik, ahşap ve ahşap esaslı levhalara uygulanması yönünde birçok araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütülmektedir. Bu çalışmada ahşap esaslı levhalardan yongalevha ve orta yoğunlukta liflevha (MDF) yüzeylerinin iletkenlik değerini artırmak için ön ısıtma (70 °C) ve sonrasında korona tipi tabanca ile hibrit esaslı (Epoksi/Polyester) elektrostatik toz boya işlemi uygulanmıştır. Daha sonra örnekler, kızılötesi (infarared) fırınlarda 130 °C sıcaklıkta 20 dakika boyunca kürlenme işlemine tabi tutulmuştur. Ön ısıtma ve kürlenme esnasında MDF ve yongalevhalarda ısının etkisi ile levhalarda mekanik ve fiziksel değişimler öngörülmektedir. Bu amaç doğrultusunda elektrostatik toz boya uygulanmış ve uygulanmamış MDF ve yongalevha örneklerinin, TS 319 standardına göre yapışma direnci, TS EN 310 standardına göre eğilme direnci, TS EN 320 standardına göre vida çekme direnci, ASTM D 1037 standardına göre su alma oranı ve TS EN 317 standardına göre kalınlığına şişme testlerine tabi tutularak istatistiksel karşılaştırılması yapılmıştır. Yapılan karşılaştırma sonucunda, elektrostatik toz boya ile kaplanması MDF örneklerinde çok fazla değişikliğe neden olmaz iken yongalevha örneklerinin mekanik ve fiziksel özelliklerini etkilediği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Some Technological Properties Of Wood-based Boards Coated With Electrostatic Powder Coating
2021
Yazar:  
Özet:

Electrostatic powder coatings are applied on conductive metallic surfaces such as automotive and white goods. Electrostatic powder coatings are more advantageous than other liquid coatings in terms of environment, work safety and worker health, as they do not contain volatile organic compounds. Due to these advantages, many research and development studies have been carried out recently for the application of non-conductive plastic, wood and wood-based composite panels. In this study, hybrid-based (polyster/Epoxy) electrostatic powder coatings was applied to the surfaces of particleboard and fiberboard (MDF) by corona type spray gun after exposed of preheating (70 °C) to increase the electrical conductivity of surface of the wood-based boards. Then, the samples were cured in infrared ovens at 130 °C for 20 minutes. During pre-heating and curing, mechanical and physical changes are envisaged in MDF and particleboards with the effect of heat. In accordance with this purpose; The coated and uncoated of MDF and particleboard tested to the internal bonding strength, the bending strength, the screw resistance, the water absorption and the thickness swelling determined to according to TS 319, TS EN 310, TS EN 320, ASTM D 1037, and TS EN 317 standards, respectively. As a result of the comparison, it was determined that while application of electrostatic powder coating did not cause much change in MDF samples, it affected the mechanical and physical properties of the particleboard samples.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 478
Atıf : 950
2023 Impact/Etki : 0.354
Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi