Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 12
Zimbabwe Krizinin Kökenleri ve Geçiş Süreci
2012
Dergi:  
Akademik İncelemeler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Especially after 2000, Zimbabwe has plunged into a deep economic and political crisis that increasingly drew attention of the international community. This study, after analyzing the process that brought the country to its current difficult situation; the roots of the clash between the regime and its opponents; and international repercussions of the crisis, tries to analyze the recent developments with regard to the critical transition period that the country passing through. Authoritarianization of the failed Mugabe regime, the long and arduous land reform process, food insecurity and the drought, collapse of the basic government services such as health and education have been the root causes of the crisis. The lack of security sector reform and a free and fair election milieu are emphasized as the most vital problems that the country must solve in order to have a transition to normalcy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Akademik İncelemeler Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 447
Atıf : 3.318
Akademik İncelemeler Dergisi