Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
Antıhıpertansıf Tedavide Doksazosın, Amlodipin Ve Ramipril'in Kan Lipid Profili Ve Kan Glukoz Düzeyine Etkilerinin Karşılaştırılması
2000
Dergi:  
Southern Clinics of Istanbul Eurasia
Yazar:  
Özet:

Antihipertansif ilaçlardan alla-1 bloker olan Doksazosin, Angiotensin Konverting Enzim (ACE) İnhibilörii olan Ranıipıil ve Kalsiyum Kanal Blokeri olan Amlodipin'in tedavi dozlarında h i pcrtansif hastalarda antihipertansif etkinlikleri, kan glukoz düzeyi ve lipid profili üzerine etkileri karşılaştırılmıstır. Çalışma, Ocak 1996-Haziran 199f> talihleri arasında, hastanemizin Dahiliye Kliniği ve Polikliniğine başvuran toplam 72 hasta üzerinde yapılmıştır.Hastalara üç aylık tedavi verilmiş, tedavi öncesi ve üç ay sonunda telekardiografi, EKG, açlık kan şekeri(AKŞ), ALT, AST, total kolesterol, trigliserid, H D L-kolesterol, üre, kreatinin düzeylerine bakılmıştır. Çalışmada tüm sonuçlar ortalama±SD olarak verilmiş olup anlamlılık analizinde Wilcoxon eşleştirilmiş iki ömek testi kullanılmıştır. Doksazosin grubunun kan lipid profiline anlamlı olarak yararlı etkisinin olduğu, AKŞ düzeyindeki düşmenin ise anlamlı olmadığı saptanmıştır. Amlodipin ve Ramipril'in gerek lipid profili gerekse AK.Ş düzeyi üzerine anlamlı bir etkilerinin olmadığı saptanmıştır. Her üç grup antihipertansif ilaç kan basıncını düşürmede etkili bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Southern Clinics of Istanbul Eurasia

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.360
Atıf : 622
Southern Clinics of Istanbul Eurasia