Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 20
Yeni Dini Hareketler Ansiklopedisi
2021
Dergi:  
Rize İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren geleneksel dinlere karşı koyarak ortaya çıkan ve doktrin, inanç ve ibadetleri husunda da araştırmacıların dikkatlerini çeken yeni dini hareketler özellikle bu oluşumların Batı'da ortaya çıkması hasebiyle daha çok ilgi görmüş ve araştırmalara konu edinilmiştir. Ülkemizde ise bu alana olan ilgi eskiye nazaran artmaya başlamış ve bu oluşumların farklı yönlerini ele alan çeşitli eserler ortaya konulmuştur. Bu bağlamda değerlendirmesini yapacağımız "Yeni Dini Hareketler Ansiklopedisi" isimli bu kitap içeriğinin oldukça zengin olması sebebiyle ülkemizdeki literatüre ciddi oranda katkı sağlamakta ve araştırmacılara referans bir kaynak olarak yer almaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Encyclopedia of the New Religious Movements
2021
Yazar:  
Özet:

From the second half of the 20th century, the new religious movements that emerged against traditional religions and attracted the attention of the researchers in the doctrine, beliefs and worship, especially with the appearance of these formations in the West, were more interested and subject to research. In our country, the interest in this area has begun to rise from the ancient and various works that deal with the different aspects of these formations have been revealed. In this context we will evaluate "The Encyclopedia of New Religious Movements" because the content of this book is quite rich, it is a serious contribution to literature in our country and is a reference source for researchers.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Rize İlahiyat Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 330
Atıf : 496
2023 Impact/Etki : 0.074
Quarter
İlahiyat Temel Alanı
Q4
81/106

Rize İlahiyat Dergisi