Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 41
 İndirme 14
Türkiye’de Rekabet Gücü ve Rekabet Avantajı Konularındaki Lisansüstü Tezlerinin Bibliyometrik Profili (2000-2018)
2020
Dergi:  
Econder Uluslararası Akademik Dergi
Yazar:  
Özet:

İktisat teorisinde rekabet baskısının sayesinde piyasalarda fiyatların ve maliyetlerin düştüğü, mal kalitesinin arttığı geçmektedir. Dolayısıyla “rekabet gücü” ve “rekabet avantajı” kavramları ile ilgili yüksek lisans ve doktora tez çalışmalarının da desteklenmesi gerektiği aşikardır. Bu çalışmanın amacı Rekabet Gücü ve rekabet avantajı alanındaki tez çalışmalarını değerlendirmektir. Bu amacı gerçekleştirmek için 2000-2018 yılları arasında başlığında “Rekabet Gücü” ve “Rekabet Avantajı” olan yüksek lisans ve doktora tezleri Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın internet sitesinden elde edilip incelenmiştir. Tez isimlerinde “Rekabet Gücü” ve “Rekabet Avantajı” geçen 253 yüksek lisans ve 74 doktora tezi olmak üzere toplamda 327 adet tez bulunmuştur. Bu tezler üzerinde bibliyometrik bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Rekabet gücü ve Rekabet Avantajı konularındaki tez çalışmalarında başı Gazi ve Dokuz Eylül Üniversitelerinin çektiği, 2010-2013 yılları arasında bu kavramlara yönelik tez sayılarının yükseldiği saptanmıştır. Üniversite, ekonomi ve işletme alanında yüksek lisans ve doktora eğitimi veren birim sayıları ele alındığında rekabet üzerine yazılan tez sayılarının artması gerektiği görülmüştür.      

Anahtar Kelimeler:

Bibliometric Profile of Graduate Theses on Competitive Power and Competitive Advantage in Turkey (2000-2018)
2020
Yazar:  
Özet:

Due to competition pressure, prices and costs are decreased and the quality of products is increased in economic theory. So it is clear that master thesis and dissertations about competitive advantage and competitiveness should be supported. The aim of this research is to evaluate theses about competitiveness and competitive advantage. To this aim, master thesis and dissertations that are written about competitiveness and advantage are gotten from the website of Higher Education Council and investigated. 253 master and 74 doctorate, total 327 theses which has "Competitiveness", "Competition Power" and "Competitive Advantage" on name are found. The study is realized on these theses. It is observed that Gazi and 9th September universities are leading in this area and the number of thesis are reached maximum number during 2010-2013. While considered the number of universities and academic units that give higher education about economics and management, it is seen that the number of these theses should be increased.

Anahtar Kelimeler:

Bibliometric Profile Of Graduate Thesis On Competitive Advantage and Competitiveness In Turkey (2000-2018)
2020
Yazar:  
Özet:

Due to competition pressure, prices and costs are decreased and quality of products is increased in economic theory. So it is clear that master thesis and dissertations about competitive advantage and competitiveness should be supported. The aim of this research is to evaluate theses about competitiveness and compettitive advantage. To this aim, master thesis and dissertations that are written about competitiveness and advantage are gotten from website of Higher Education Council and investigated. 253 master and 74 doctorate, totally 327 theses which has “Competitiveness”, “Competition Power” and “Competitive Advantage” on name are found. Bıblıometric study is realized on these theses. It is observed that Gazi and Dokuz Eylül universities are leading in this area and number of thesis are reached maximum number during 2010-2013. While considered number of universities and academic units that give higher education about economics and management, it is seen that number of these theses should be increased.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Econder Uluslararası Akademik Dergi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 133
Atıf : 358
2023 Impact/Etki : 0.289
Econder Uluslararası Akademik Dergi