Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
Halbach dizilimi ve PSO algoritması kullanarak DMSM'nin geometrik en iyilemesi
2020
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde daimi mıknatıslı senkron motorlar (DMSM'ler) üzerinde yapılan çoğu çalışma, ya iç ya da yüzey üzerine mıknatıs yerleştirmeleri ve tasarım değişikliklerine odaklanmaktadır. Bu çalışmada, meta-sezgisel eniyileme yöntemleri kullanarak motora optimum Halbach dizilimi uygulanmıştır. En iyi çözüm için daimi mıknatısın (DM) geometrik parametreleri dikkate alınmış, sayısal modelleme için sonlu elemanlar yöntemi (SEY) tercih edilmiştir. Eniyilenmiş tasarımı elde etmek için parçacık sürüsü eniyilemesi & genetik algoritma kullanılmıştır. Önerilen tasarımın analitik ve sayısal sonuçları, referans motorun analitik ve /veya sayısal sonuçları ile karşılaştırılmıştır. Aynı motor gereksinimleri için, eniyilenmiş motor yapısı ile verimlilik, güç yoğunluğu ve maliyette iyileşmeler elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The geometric improvement of DMSM using Halbach layout and PSO algorithm
2020
Yazar:  
Özet:

Today, most work on permanent magnetic synchronous engines (DMSMs) is focused on either magnetic placement and design changes on the interior or surface. In this study, the optimum Halbach layout has been applied to the engine using meta-sensitive mining methods. For the best solution, the permanent magnetic (DM) geometric parameters are taken into account, the final elements method (SEY) for numeric modeling is preferred. It has been used to obtain a modernized design and genetic algorithm. The analytical and numerical results of the proposed design are compared with the analytical and/or numerical results of the reference engine. For the same engine requirements, efficiency, power intensity and cost improvements have been achieved with decreased engine structure.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.265
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi