Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
Denizaltıdan Kapsül İçerisinde Fırlatılan Bir Mühimmatın Dinamik Davranışının İncelenmesi
2017
Dergi:  
Gazi Mühendislik Bilimleri Dergisi (GMBD)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, denizaltıdan kapsül adı verilen hidrodinamik bir zarf içerisinde önceden belirlenen bir hedefe doğru fırlatılan güdümlü bir mühimmatın düşey düzlemde iki boyutlu dinamik modeli çıkarılmış ve modelde kullanılan parametreler için makul sayısal değerler göz önüne alınarak bilgisayar benzetimleri gerçekleştirilmiştir. Modellemede mühimmat hareketinin kovan içi ve kovan dışı aşamalarında karşı karşıya kalınan itme, sürtünme ve eylemsizlik kuvvetleri ile hidrodinamik etkiler hesaba katılmıştır. Farklı kuyruk kanatçığı açısı, itme basıncı, fırlatma derinliği ve mühimmat kütlesi değerleri için gerçekleştirilen bilgisayar benzetimleri sonucunda, belirtilen parametrelerden ilk ikisindeki artışın ve/veya son ikisindeki azalmanın mühimmatın su içerisindeki toplam seyir süresini kısaltacağı, buna mukabil satha çıkışta mühimmatın su yüzeyiyle yaptığı açıyı artıracağı gözlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Dynamic Behaviour Of A Munition Fired From A Submarine Within A Capsule
2017
Yazar:  
Özet:

In this study, the planar dynamic model of a guided munition fired from a submarine within a hydrodynamic envelope called capsule toward a predetermined target is derived in the vertical plane and the relevant computer simulations are carried out by considering consistent numerical values for the parameters used. In the modeling, the thrust, friction, and inertial forces are taken into account as the external forces encountered inside and outside the firing slot of the submarine in addition to the hydrodynamic effects. As a result of the computer simulations conducted for different values of the tail fin angle, thrust pressure, firing depth, and munition mass, it is observed that the increment in the first two and/or decrement in the last two parameters listed above leads the cruise duration of the munition in the water to shorten but the orientation angle between the munition and the water surface when leaving the water to enhance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gazi Mühendislik Bilimleri Dergisi (GMBD)

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 306
Atıf : 694
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Mühendislik Bilimleri Dergisi (GMBD)