Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 5
Covid-19 Salgını Sürecinde Hemşirelerin Algılanan Stres Düzeylerinin Belirlenmesi: Sosyal Ağ Tabanlı Tanımlayıcı Bir Çalışma
2022
Dergi:  
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öz Amaç: COVID-19 tüm dünyayı etkisi altına almış bir halk sağlığı sorunudur. Salgının iyileştirilmesi ve kontrolünde hemşirelerin iş gücü büyük bir öneme sahiptir. Çalışmada amaç hemşirelerin algılanan stres düzeyini belirlemek amaçlanmıştır. Yöntem: Tanımlayıcı tipte yapılan çalışma 01-31 Aralık 2020 tarihleri arasında 240 hemşire üzerinde yürütülmüştür. Veri toplama formu ‘Kişisel Bilgi Formu’ ve ‘Algılanan Stres Ölçeği’ olmak üzere iki formu içermektedir. Tanımlayıcı verilerin ve ölçekten elde edilen puanların analizinde ANOVA ile değerlendirilmiştir. İstatistiksel değerlendirmede p<0.05 olarak alınmıştır. Bulgular: Araştırmaya katılanların %92.1’i kadındır. Algılan Stres Düzeyi Ölçeği puan ortalaması 31.38±7.02’dir. COVID servisinde çalışan hemşirelerin stres düzeyi diğer servislerde çalışanlardan daha yüksek bulunmuştur (p=0.035). 29 ve ↓ yaş grubunda (p= 0.005), çocuk sahibi olanlarda (p=0.009), serviste çalışanlarda (p=0.000), çalıştığı birimi her zaman riskli olarak tanımlayanlarda (p=0.020), karma (gece-gündüz) vardiyasında çalışanlarda (p=0.038), çalışma hayatının sosyal yaşamını her zaman etkilediğini belirtenlerde (p=0.000) ve pandemi sürecinde çalışılan kurumda bulaşa karşı hiçbir zaman önlem alınmadığını belirtenlerde (p=0.022) algılanan stres düzeyi diğer gruplara göre daha yüksek bulunmuştur. Sonuç: Pandemi sürecinde COVID-19 kliniklerinde çalışan hemşirelerin stres düzeyi daha yüksek bulunmuştur. Hastane hemşirelik yönetimlerinin çalışan sağlığı ve güvenliği açısından özellikle bu birimlerde çalışan hemşirelerin stresle baş etmesini sağlayacak müdahaleleri (Olumlu çalışma ortamı oluşturma, molalı çalışma, molalarda müzik, egzersiz, yoga vb etkinlikler, nöbet ertesi dinlenme sürelerinin olanaklar dahilinde uzatılması, zaman yönetimi, enfeksiyon kontrol önlemlerinin güçlendirilmesi, vb birkaç örnek müdahale verilebilir) organize etmesi, uzun süreli stres reaksiyonlarının ve strese bağlı ruhsal bedensel sağlık sorunlarının önüne geçebilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Determination of Nurses' Detected Stress Levels During Covid-19 Inflammation: A Social Network-Based Detectional Study
2022
Yazar:  
Özet:

COVID-19 is a public health problem that has affected the whole world. The workforce of nurses is of great importance in the healing and control of the infection. The aim of the study is to determine the level of stress perceived by nurses. Method: The study in the identificatory type was conducted on 240 nurses between 01-31 December 2020. The data collection form contains two forms, the 'Personal Information Form' and the 'Added Stress Scale'. In the analysis of identifying data and scale scores obtained, it was evaluated by ANOVA. The statistical rating is p<0.05. 92.1% of the survey participants are women. The detected Stress Level Score score is 31.38±7.02. The stress level of nurses working in the COVID service was higher than those working in other services (p=0.035). In the age groups of 29 and ↓ (p=0.005), in those who have children (p=0.009), in the service workers (p=0.000), in those who always identify the unit they work as risky (p=0.020), in those who work in karma (night and day), in those who indicate that work life always affects social life (p=0.000) and in those who indicate that no measures against infection were ever taken in the institution under the pandemic process (p=0.022) the stress level was higher than in other groups. The result: Nurses working in COVID-19 clinics during the pandemic process found higher levels of stress. In terms of health and safety of employees, the hospital nursing management will organize interventions that will enable nurses working in these units to cope with stress (creation of a positive working environment, leisure work, music, exercise, yoga, etc. activities, extension within the possibilities of the post-attack rest periods, time management, strengthening of infection control measures, etc. can be given several examples of interventions), will be able to prevent long-term stress reactions and stress-related mental and physical health problems.

Anahtar Kelimeler:

Determining The Perceived Stress Levels Of Nurses During The Covid-19 Epidemic: A Social Network Based Description Study
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.085
Atıf : 3.441
2023 Impact/Etki : 0.132
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi