Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 6
 İndirme 2
İstanbul Küçükçekmece İlçesinde Fırınların Hijyenik Yönden Değerlendirilmesi
2001
Dergi:  
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

AMAÇ: Bu çalışmada ana besinimiz olan ekmeği üreten kuruluşların Sağlık ve Tarım Bakanlıklarının yasa ve yönetmelikleri gereği üretimden satışa sunumuna kadarki evrede uyulması gereken hijyenik koşulları incelemek ereği ile İstanbul Tıp Fakültesinin eğitim araştırma ve hizmet alanı olan ve çarpık kentleşme modelini simgeleyen Küçükçekmece ilçesindeki tüm fırınlar incelenmiştir. YÖNTEMLER: Çalışma verileri Küçükçekmece Sağlık Grup Başkanlığı’na bağlı sağlık ocakları bölgesinde ekmek üretim yerlerinden sürekli denetim yapılan toplam 75 fırında, “betimleyici kesitsel epidemiyolojik yöntemle” 1997 yılı boyunca toplandı. Çalışmada karşılıklı görüşme ile edinilen bilgiler Sağlık Bakanlığının hazırladığı gıda üretim yerlerine ait standart denetim formlarına işlendi, veriler değerlendirildi. BULGULAR: Verilerin değerlendirilmesine göre; işletme çevresi yönünden fırınların %16’sı, işletme içi yönünden %27.1’i, hammadde kabul-depolama bakımından %20.8’i, teknik donanım, alet-ekipman bakımından %13.3’ü, personel bakımından %30.3’ü, paketleme-depolama bakımından %15’i, genel temizlik bakımından %29’u yasal düzenlemenin getirdiği koşullara uygun bulunmamıştır. SONUÇ: Bu alanda yapılmış çalışmalarda olduğu gibi çalışmamızda da halkın önemli besin maddeleri ve özellikle de ekmek üretiminde standardize edilmiş asgari teknik ve hijyenik koşullara tam olarak uyulmadığı görülmektedir

Anahtar Kelimeler:

In the small area of Istanbul, the hygienic assessment of the oven
2001
Yazar:  
Özet:

Goal: In this study, the main nutrient of the bread is the health and agriculture ministry's laws and regulations of the organizations that produce bread and the health and agriculture ministry's laws and regulations of the health and agriculture ministry's laws and regulations of the health and agriculture ministry's laws and regulations of the health and agriculture ministry's laws and regulations of the health and agriculture ministry's laws and regulations of the health and agriculture ministry's laws and regulations of the health and agriculture ministry's laws and regulations of the health and agriculture ministry's laws. Methods: The work data was collected throughout the year 1997 in a total of 75 oven, which was continuously checked from the bread production sites in the health stores associated with the Health Group's Chairman's Chairman's Chairman's Chairman's Chairman. The information obtained by mutual consultation in the study was processed in the standard control forms of food production sites prepared by the Ministry of Health, the data was evaluated. According to the data assessment; 16% of the oven in terms of business environment, 27.1% in terms of enterprise, 20.8% in terms of raw materials acceptance and storage, 13.3% in terms of technical equipment, tools and equipment, 30.3% in terms of staff, 15% in terms of packaging and storage, 29% in terms of general cleaning did not meet the conditions brought by the law. The result: As in the studies in this field, our work also shows that the public does not fully comply with the standardized minimum technical and hygienic conditions of important nutrients and especially in bread production.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 796
Atıf : 2.093
2023 Impact/Etki : 0.062
Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi