Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Regression parameters prediction in data set with outliers using neural network
2019
Dergi:  
Hacettepe Journal of Mathematics and Statistics
Yazar:  
Özet:

Popular regression techniques often suffer at the presence of data outliers. The different methods have proposed to make smaller the effect of the outlier on the parameter estimates. In this study, an algorithm has been addressed based on Adaptive network based fuzzy inference system to define the unknown parameters of regression model where dependent variable has outlier. So, three numerical examples are solved to test the activity of the proposed algorithm in regression model estimation. Also, the obtained results from the different methods, such as linear programming (LP) and fuzzy weights with linear programming (FWLP) are compared together. The results show that the proposed method is not to be affected the outliers in the solving process.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Hacettepe Journal of Mathematics and Statistics

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.771
Atıf : 681
Hacettepe Journal of Mathematics and Statistics