Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Comprehension of Road Traffic Signs by Various Road Users in Kano City
2019
Dergi:  
Cumhuriyet Science Journal
Yazar:  
Özet:

Yol işaretlerinin insanlar tarafından algılanabilirliği hem araçların hemde etkileşimindeki çevrenin güvenilir olarak kullanılabilmesi için kritik bir faktördür. Bu çalışmada 190 anket kullanılarak Kano şehrindeki yol kullanıcılarının 10 adet uyarı, 10 adet trafik tanzim ve 10 adet trafik bilgi işareti olmak üzere toplam 30 trafik işaretini kavrama seviyeleri değerlendirilmiştir. Anketler hem şahsi hem de ticari kamyon, otomobil, triportör (üç tekerlekli bisiklet), motorsiklet ve bisiklet sürücülerine yöneltilmiştir. Kano şehrindeki erkek ve bayan sürücü orantısızlığına bağlı olarak ankete katılanların çoğunluğu erkektir (91.6%) ve 90%’ı 40 yaşın altındadır, bu durum bölgedeki sürücülerin birçoğunun genç olduğunu göstermektedir. İşaretlerin bilinirlik seviyesi 79% olarak bulunmuştur. Kano’daki en az kavranan işaretler 54.7% bilinirlik seviyesi ile “Park et devam et” işaretidir. Bunu “Daralan köprü” (60%), “İleride birleşen şerit” (62.1%), “Kaygan yol” (63.2%) ve “Araç giremez” (70.5%) işaretleri takip etmektedir. Bilinirliği 90%’a varan işaretler, “Benzin istasyonu”, Dur işareti” ve “Okul geçidi” dir. Cinsiyet, eğitim, sürüş tecrübesi ve kullanılan araç tipi Kano’daki sürücülerin işaretleri kavrama seviyelerini etkileyen parametreler olarak görünmektedir. Kamyon sürücüleri trafik işaretlerini diğer tüm sınıflardaki yol kullanıcılarından daha zayıf algılamaktadır (65%).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Cumhuriyet Science Journal

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.227
Atıf : 636
2023 Impact/Etki : 0.077
Cumhuriyet Science Journal