Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
Görüntü Işleme Tekniklerine Dayalı Konveyör Sistemli Sürekli Yazabilen Otomatik 3B Baskı Cihazın Tasarımı ve İmalatı
2020
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Teknolojinin ilerlemesine paralel olarak tüm dünyada başta imalat ve otomasyon olmak üzere birçok alan yeni gelişmeleri yaşamaktadır. Yaşanan bu devrimsel teknolojik gelişmeler farklı isimlerle (4. endüstri devrimi, dijital dönüşüm vb.) anılmakta olup, farklı disiplinler altında yeni buluşlar ortaya konulmaktadır. Tüm bu gelişmeler arasında en önemli sayılabilecek olanı imalat alanında yaşanan gelişmelerdir. Son yıllarda 3B baskı teknolojileri birçok ülkede kayda değer çalışmaların olduğu söylenebilir. 3B baskı teknolojileri, karmaşık parçaların üretmesini kolayca sağlamaktadır. 3B baskı yeni gelişen bir teknoloji olmasına rağmen başta eğitim olmak üzere diğer birçok sektörde hızla yaygınlaşmıştır. Bununla birlikte, bu makinelerin önemli bir dezavantajı vardır. 3 boyutlu baskı teknolojileri bir kullanıcıya bağlıdır. İmal edilmiş parçadan sonra yeni bir imalat için tabla üzerinden parçaların çıkarılması ihtiyacı vardır. Bu durum 3B baskı teknolojilerin seri üretim aracı olmalarını engeller. Bu çalışmada, günümüzde kullanılan 3B baskı cihazlarından farklı olarak sürekli yazabilen konveyör sistemli otomatik 3 boyutlu baskı cihaz tasarımı ve imalatı gerçekleşecektir. Kullanıcı müdahalesi olmadan sürekli baskı yapabilme yeteneği sayesinde, 3B baskı teknolojilerin imalat hacmi işlevselliğini ve kapasitesi arttırılmış olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Design and Manufacture Of Continuous Automatic 3d Printing Device With Conveyor System By İmage Processing Technology
2020
Yazar:  
Özet:

In parallel with the technological developments, especially manufacturing and automation, many areas are experiencing new developments in the all world. These revolutionary technological developments are mentioned with different names (4th industrial revolution, digital transformation, etc.) and new inventions are present under different disciplines. Among all these developments, the most important advancements are the field of manufacturing. In recent years, 3D printing technologies can be said to have noteworthy studies in many countries. 3D printing technologies make it easy to manufacture complex parts. Although 3D printing is a new technology, it has been rapidly spreading in many other sectors, especially in education. However, these devices have a significant disadvantage. 3D printing technologies depend on a user. After the manufactured part, the parts need to be removed from the manufacture table for a new manufacturing. This prevents 3D printing technologies from becoming a mass production tool. In this study, design and manufacturing of the continuous automatic 3D printing device based on image processing method with the conveyor system will be performed. Also, the error rate of the surface quality of the samples was determined by the image processing method. Due to the ability to print continuously without user intervention, it will be increased the capacity and the functionality of the manufacture volume of 3D printing technologies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 829
Atıf : 1.105
2023 Impact/Etki : 0.011
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi