Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Fen Bilgisi Öğretmen Adaylarının Sezgiye Ters Bir Olaya İlişkin Argümanları ve Bu Tür Olayların Fen Eğitiminde Kullanılmasına İlişkin Düşünceleri
2022
Dergi:  
Necatibey Eğitim Fakültesi Elektronik Fen ve Matematik Eğitimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, fen bilgisi öğretmen adaylarının (FBÖA) sezgiye ters bir olaya ilişkin argümanlarını ve bu tür çelişkili olayların fen eğitiminde kullanımına ilişkin görüşlerini belirlemektir. Araştırmada nitel araştırma yöntemi desenlerinden araçsal durum çalışması benimsenmiştir. Araştırmanın çalışma grubunu Türkiye’de İç Anadolu Bölgesinde bulunan bir devlet üniversitesinin fen bilgisi öğretmenliği bölümünde okuyan 73 öğretmen adayı oluşturmaktadır. Araştırmanın verileri yazılı dokümanlar kullanılarak toplanmıştır. Araştırmada toplanan veriler betimsel analiz kullanılarak analiz edilmiştir. Analizler, fen bilgisi öğretmen adaylarının sezgiye ters olayla ilgili bireysel argümanlarının zayıf ve çelişkiyi açıklamakta yetersiz olduğunu göstermiştir. Fen bilgisi öğretmen adaylarına ek bilgiler sağlandığında, etkili bir şekilde işbirliği yapmaya teşvik edildiğinde ve grup olarak çalışmalarına izin verildiğinde ise argümanların kalitesi ve açıklama gücü artmıştır. Ancak öğretmen adaylarının ne bireysel ne de grup olarak çalıştıklarında üst düzey argümanlar üretemedikleri görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Prospective Science Teachers’ Arguments Regarding A Discrepant Event and Their Thoughts On Using Them In Science Education
2022
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the prospective science teachers' (PSTs) arguments about a discrepant event and their views on the use of such discrepant events in science education. In the study, an instrumental case study was adopted. The study group of the research consisted of 73 prospective teachers. The data of the research was collected by using written documents. The collected data in the study were analyzed using descriptive analysis. Analysis showed that the prospective science teachers' individual arguments about the discrepant event were weak and insufficient to explain the discrepancy. When prospective science teachers are provided with additional information and encouraged to cooperate effectively and allowed to work as a group, the quality and explanatory power of the arguments increased. However, it was observed that pre-service teachers were not able to produce high-level arguments when they worked neither individually nor as a group.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Necatibey Eğitim Fakültesi Elektronik Fen ve Matematik Eğitimi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 502
Atıf : 5.190
2023 Impact/Etki : 0.03
Necatibey Eğitim Fakültesi Elektronik Fen ve Matematik Eğitimi Dergisi