Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 15
 İndirme 3
Baş ve Boyun Sarkomlarının Klinik Gidişleri ve Özellikleri (Tek Merkez Deneyimi)
2022
Dergi:  
Batı Karadeniz Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Yumuşak doku sarkomları genellikle ekstremitelerde veya retroperitonda görülür, %5-10 hastada ise baş boyun bölgesinde görülür. Yumuşak doku sarkomları baş ve boyun kanserlerinin <%1’den azını oluşturur. Çalışmamızda tedavi edilen baş boyun lokalize yumuşak doku sarkomlu hastalarını retrospektif inceledik. Gereç ve Yöntemler: Onkoloji polikliniğinde baş ve boyun lokalizasyonlu yumuşak doku sarkomu nedeniyle tedavi almış 18 yaşın üstündeki hastalar alınmıştır. Kemik sarkomları ile 18 yaşından küçük hastalar çalışmaya alınmamıştır. Ocak 2000 ile Aralık 2020 arasındaki hasta dosyaları incelenip çalışmaya uygun olan hastalar çalışmaya alınmış ve analiz edilmiştir. Bulgular: Çalışmamıza 21 hasta dahil edildi. 12 hasta (%57) kadın, dokuz hasta erkekti (%43). Hastaların yaş ortalaması 53.8’di (18-88). Sekiz hasta (%38) iğsi hücreli sarkom (alt tiplendirme yapılmamış), beş hasta (%23,8) anjiyosarkom, bir hasta (%4,7) epiteloid malign periferik sinir kılıf tümörü, bir hasta (%4,7) interdigiting retikulum hücreli sarkom, bir hasta (% 4,7 dermatofibrosarkom), bir hasta (% 4,7) malign fibröz histiyositoma, bir hasta (%4,7) sinovyal sarkom, bir hasta (%4,7) leiomyosarkom, bir hasta (%4,7) dendritik hücreli sarkom bir hasta (%4.7) ise ameloblastik fibrosarkom histolojisine sahipti. 11 hasta (%52) lokal, altı hasta (%28,5) lokal ileri hastalık ve dört hasta (%19) ise metastatik hastalığa sahipti. dokuz hastada (%42,8) hastalık nüksetmişti. Dört hastada (%19) lokal nüks meydana geldi, beş hastada uzak metastaz oldu. Hastalık nüksü için median süre 11 (3 – 18) aydı. Medyan toplam sağkalım 41 aydı (5-217). Sonuç: Baş ve boyun yumuşak doku sarkomları oldukça nadir görülen evrelemesi bile tam olarak oturmamış, oldukça kötü prognozlu bir malignitedir. Tedavisi temel olarak cerrahidir. Adjuvan kemoterapi ve radyoterapi tam olarak üzerinde uzlaşılmış tedaviler değildir

Anahtar Kelimeler:

Clinical Course and Features Of Head and Neck Soft Tissue Sarcomas (single Center Experience)
2022
Yazar:  
Özet:

Aim: Soft tissue sarcomas are usually seen in the extremities or the retroperitoneum, and are seen in the head and neck region in 5-10% of patients. Soft tissue sarcomas account for <1% of head and neck cancers. We retrospectively reviewed the patients with head and neck localized soft tissue sarcoma treated in our study. Material and Methods: In the oncology clinic; Patients over the age of 18 who received treatment for soft tissue sarcoma localized in the head and neck were included. Patients younger than 18 years of age with bone sarcomas were not included in the study. The patient files between January 2000 and December 2020 were examined and the patients eligible for the study were included and analyzed. Results: 21 patients were included in our study. 12 patients (57%) were female and nine patients (43%) were male. The mean age of the patients was 53.8 (18-88). Eight patients (38%) spindle cell sarcoma (not subtyped), five patients (23.8%) angiosarcoma, one patient (4.7%) epithelioid malignant peripheral nerve sheath tumor, one patient (4.7%) interdigiting reticulum cell sarcoma, one patient (4.7% dermatofibrosarcoma), one patient (4.7%) malignant fibrous histiocytoma, one patient (4.7%) synovial sarcoma, one patient (4.7%) leiomyosarcoma, one patient (4.7%) 4.7) had dendritic cell sarcoma and one (4.7%) patient had ameloblastic fibrosarcoma histology. 11 patients (52%) had local, six (28.5%) locally advanced disease, and four (19%) had metastatic disease. disease relapsed in nine patients (42.8%). Local recurrence occurred in four patients (19%), and distant metastases occurred in five patients. The median time for disease recurrence was 11 (3 – 18) months. The median overall survival was 41 months (5-217). Conclusion: Head and neck soft tissue sarcomas are a rare malignancy with a poor prognosis and an incomplete staging. Its treatment is mainly surgical. Adjuvant chemotherapy and radiotherapy are not fully agreed upon treatments.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Batı Karadeniz Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 285
Atıf : 233
2023 Impact/Etki : 0.059
Batı Karadeniz Tıp Dergisi