Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Arıtılmış Atıksu Uygulamalarının Üç Farklı Mısır (Zea Mays L.) Çeşidinde Çimlenme ve Fide Gelişim Özelliklerine Etkisi
2020
Dergi:  
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Artan dünya nüfusu nedeniyle tatlı su bulunabilirliği sınırlı bir kaynak haline gelmektedir. Atık suyun tarımda yeniden kullanılması yetiştirilen ürünler için yararlı olan besinleri içerdiğinden dikkat çekmiştir. Atık su, bitkileri için besin kaynağı olarak kullanılabilmektedir. Ancak, hem çevre hemde bitki açısından toksitesi konusunda çok yönlü araştırmalara ihtiyaç bulunmaktadır. Bu çalışmada, farklı atık su konsantrasyonlarının (saf su, % 25, % 50, % 75 ve % 100) üç farklı mısır çeşidinin (Kefieros, Kerbanis, Kontigos) çimlenme ve fide gelişimi üzerine etkisi incelenmiştir. Çalışma, faktöriyel düzende tesadüf parselleri deneme desenine desenine göre 4 tekrarlı olarak yürütülmüştür. Deneme kontrollü şartlarda 25 ˚C yürütülmüştür. Çimlenme yüzdesi, fide uzunluğu, kök uzunluğu, fide yaş ve kuru ağırlığı, kök yaş ve kuru ağırlığı incelenmiştir. Çeşitler arasında incelenen tüm özellikler (çimlenme yüzdesi hariç) ve atık su konsantrasyonları arasında çeşitler bakımından istatistiki olarak önemli farklılıklar bulunmuştur. Çalışmada, % 25 atık su konsantrasyonunun çimlenmeyi teşvik ettiği fakat artan konsantrasyonların azalttığı belirlenmiştir. Fide gelişimi üzerine % 75 atık su konsantrasyonunun teşvik edici bir özelliğe sahip olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect of Treated Waste Applications on Treatment and Fide Development Characteristics in Three Different Egyptian (Zea Mays L.)
2020
Yazar:  
Özet:

Due to the growing world population, fresh water is becoming a limited source. It has been noted that waste water contains nutrients that are useful for cultivated products for reuse in agriculture. The waste water can be used as a food source for the plants. However, research on plant toxicity in both environmental and environmental areas is needed. In this study, the impact of different wastewater concentrations (clean water, 25, 50, 75 and 100 percent) on the development of three different varieties of eggs (Kefieros, Kerbanis, Kontigos) was studied. The study was carried out 4 times according to the test pattern of random parcels in the factorial order. The test was carried out at 25°C under controlled conditions. The percentage of planting, the length of the fide, the length of the root, the age of the fide and the dry weight, the age of the root and the dry weight have been studied. There have been statistically significant differences between all the varieties (except the percentage of deforestation) and the concentrations of waste water in terms of varieties. The study found that 25% of waste water concentrations encouraged grinding, but increased concentrations decreased. It has been determined that 75% of waste water concentration has an encouraging feature on the development of Fide.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 528
Atıf : 652
2023 Impact/Etki : 0.174
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi