Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 39
 Sesli Dinleme 1
Cr2O3 Nanoyapılarının Elektrokimyasal Sentezi ve Karakterizasyonu
2020
Dergi:  
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada krom(III) oksit (Cr2O3) nanoyapıları flor katkılı kalay oksit (FTO) kaplı cam elektrot yüzeyinde elektrokimyasal teknik kullanılarak sentezlenmiştir. Elektrolit çözeltisi olarak CrCl3 içeren ortamda öncelikle krom oksihidroksit türleri oluşturulmuş ve sonrasında ısıl işlem uygulanarak oksit formuna dönüşüm sağlanmıştır. Elektrokimyasal sentez üzerine indirgenme potansiyeli ve depozisyon süresinin etkisi incelenmiştir. Elektrokimyasal olarak biriktirilen Cr2O3 nanoyapılarının karakterizasyonu XRD, SEM ve EDS teknikleri kullanılarak gerçekleştirilmiştir. -1,4 V sabit potansiyelde hazırlanan Cr2O3 nanoyapılarının XRD spektrumunda Cr2O3’in (110) düzlemine ait kırınım piki elde edilmiştir. EDS spektrumu ise elementel olarak oldukça saf Cr2O3 nanoyapılarının sentezlendiğini desteklemiştir.

Anahtar Kelimeler:

Electrochemical synthesis and characterization of Cr2O3 nanoparticles
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, chromium(III) oxyde (Cr2O3) nanoparticles were synthesized using electrochemical techniques on the surface of the glass electroth covered by flora contributed silk oxyde (FTO). In the environment containing CrCl3 as an electrolyte solution, first chromium oxydroxide types were created and then thermal processes were applied to oxide form transformation. The potential of reduction on the electrochemical synthesis and the effect of the storage time have been studied. The characterization of the Cr2O3 nanopracts accumulated electrochemically was achieved using the XRD, SEM and EDS techniques. -1.4 V fixed potential prepared Cr2O3 nanopracts in the XRD spectrum of Cr2O3's (110) flat break-up picks have been obtained. The EDS spectrum, however, supported that quite pure Cr2O3 nanoparticles were essentially synthesized.

Anahtar Kelimeler:

Electrochemical Synthesis and Characterization Of Cr2o3 Nanostructures
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, chromium (III) oxide (Cr2O3) nanostructures were synthesized using electrochemical technique on the surface of the fluorine-doped tin oxide (FTO) coated glass electrode. Firstly, chromium oxyhydroxide species were created in the aqueous electrolyte solution containing CrCl3, and then thermal annealing was applied to convert to oxide form. The effect of reduction potential and deposition time on electrochemical synthesis was investigated. The characterization of electrochemically deposited Cr2O3 nanostructures was carried out using XRD, SEM and EDS techniques. The diffraction peak of the Cr2O3 (110) plane was obtained in the XRD spectrum of Cr2O3 nanostructures prepared at -1,4 V constant potential. The EDS spectrum supported that elementally highly pure Cr2O3 nanostructures were synthesized.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 528
Atıf : 656
2023 Impact/Etki : 0.174
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi