Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
Bazı rezene popülasyonlarının (Foeniculum vulgare Mill.) ISSR markörlerine dayalı moleküler varyasyonu
2020
Dergi:  
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, farklı rezene popülasyonları arasındaki moleküler varyasyonunu belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada materyal olarak farklı kaynaklardan sağlanan ve ikisi doğal floradan toplanmış olan 6 adet rezene popülasyonu kullanılmıştır. Popülasyonların moleküler karakterizasyonu 6 adet ISSR primeri ile belirlenmiştir. Toplam 57 bant elde edilmiş, bunlardan 48 adedi polimorfik olarak değerlendirilmiştir. Ortalama polimorfizm oranı %85 olarak bulunmuştur. PIC değerleri 0.33 (ISSR-16) ile 0.43 (ISSR-11) arasında değişim göstermiş, ortalama ise 0.37 olarak hesaplanmıştır. Primerlerin ortalama RP değeri 4.17 olarak hesaplanmış, en yüksek değer ISSR-4 (6.33) primerinden elde edilmiştir. Ortalama EMR değeri 6.78 bulunurken en yüksek değer ISSR-4 (10.29) primerinden elde edilmiştir. Ortalama MI değeri 2.47 olarak tahmin edildi, en yüksek değer yine ISSR-4 (3.67) primerinde gözlenmiştir. ISSR-4 primeri bu üç parametre ve en yüksek toplam ve polimorfik bant sayısı bakımından öne çıkan primer olmuştur. Rezene popülasyonları arasındaki benzerlik değerleri 0.30 ile 0.95 arasında bulunmuştur. Jaccard'ın benzerlik matrisleri ile küme sonucu arasındaki zihinsel test r = 0.99 (Kofenetik korelasyon katsayısı) olarak bulunmuştur ve ISSR tabanlı benzerlik matrisi ile küme arasında çok iyi bir korelasyon olduğunu göstermektedir. İncelenen ISSR primerleri bakımından ekimi ve satışı yapılan Burdur, Denizli, Isparta ve Izmir populasyonları birbirlerine genetik bakımdan oldukça benzer bulunurken doğal floradan toplanan Manisa Yuntdağı ve Ödemis popülasyonları ayrı gruplarda yer almışlardır.

Anahtar Kelimeler:

Issr-based Molecular Variation Of Some Fennel (foeniculum Vulgare Mill.) Populations
2020
Yazar:  
Özet:

This research was conducted to determine the molecular variation between different fennel populations. In this research, six fennel populations, of which two were collected from natural flora, were used as a material. The molecular characterization of the populations was performed using six ISSR (Inter simple sequence repeat) primers. A total of 57 bands were obtained, of which 48 were evaluated as polymorphic. The average polymorphism percentage was 85%. The PIC values changed from 0.33 (ISSR-16) to 0.43 (ISSR-11) with an average of 0.37. The average RP (Resolving Power) value of the primers was found as 4.17, and the highest value was obtained from the ISSR-4 (6.33) primer. The mean EMR value was 6.78, and the highest value was obtained from the ISSR-4 (10.29) primer. The mean MI (Marker Index) value was estimated to be 2.47, with the highest value similarly observed in the ISSR-4 (3.67) primer. ISSR-4 was the most prominent primer in terms of these three parameters and the maximum total and polymorphic bands. The similarity values of the fennel populations were found to be between 0.30 and 0.95. The Mental test conducted between Jaccard's similarity matrices and the cluster result revealed the r value as 0.99, showing a very good correlation between the ISSR-based similarity matrix and the cluster. The populations of Burdur, Denizli, Isparta and Izmir, which were cultivated and traded, were genetically similar in terms of the ISSR primers examined, whereas Manisa Yunt Mountain and Odemis populations collected from natural flora were in separate groups.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 824
Atıf : 4.311
2023 Impact/Etki : 0.165
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi