Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 14
 İndirme 3
Yabancılara Türkçe Öğretimi Kitaplarında Kullanılan Kelime Öğretimi Etkinliklerindeki Kelimelerin İncelenmesi (Yedi İklim Yabancılar için Türkçe Öğretim Seti B1-B2 seviyesi)
2022
Dergi:  
International Journal of Languages Education and Teaching
Yazar:  
Özet:

İnsan, yaşamı boyunca sözlü ve yazılı iletişimini dil sayesinde kurar. Bu iletişim kurma sürecinde dilin yapı taşlarından biri olan kelimelerden yararlanır. Duygu düşünceler sözlü ve yazılı olarak dile getirirken kullanılan kelimeler, bireyin kelime hazinesinin zenginliğini gösterir. Bireyin tanıdığı, kullandığı, bildiği kelimelerin çokluğu ne kadar fazlaysa kelime hazinesinin o kadar geliştiğini gösterir. Birey yaşamının her alanında iletişim kurma ihtiyacında olduğu için kelime hazinesindeki kelimeleri işlevsel hale getirmek zorunda kalır. İletişim için kelimeler ihtiyaçları, istekleri gidermek için birer araçtır. Her insan okulda, evde, hastanede vb. yerlerde derdini, düşüncesini, ihtiyacını anlatmak için faydalandığı şey kelimedir.Bu çalışmada, yabancılar için Türkçe öğretimi alanında kullanılan ders kitaplarındaki kelime öğretim etkinliklerinde yer alan kelimeleri analiz etmek amaçlanmaktadır. Çalışmanın amacına bağlı olarak seçilen yabancılara Türkçe öğretimi ders kitaplarındaki her ünite altında bulunan kelime ve kelime gruplarını içeren bir analiz ile incelenmeye çalışılmıştır Çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden temel nitel araştırma yöntemine göre desenlenmiştir. Araştırmada incelemeye alınan Yedi iklim Yabancılar İçin Türkçe Öğretim Seti (B1-B2) ders kitapları inceleme nesnelerini oluşturmaktadır.  Verilerin toplanmasında ders kitaplarında yer alan kelime öğretimi etkinliklerindeki kelimelerle sınırlandırılmıştır. Verilerin analizinde “doküman analizi”nden yararlanılmıştır. Araştırma sonucunda kelime etkinliklerinin temalara ve metinlere eşit şekilde dağıtılmadığı görülmektedir. Kelime etkinliklerinde dikkat çeken bir başka yönde kelime etkinlerinde verilen kelimelerin sayı miktarıdır. Kelime etkinlilerindeki kelimelerin de eşit dağıtılmadığı görülmektedir. Tüm temalarda da tema içindeki kelime etkinliklerinde kelimelerin eşit dağıtılmadığı görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Review of Words in the Word Teaching Events used in Turkish Teaching Books for Foreigners (Turkish Teaching Set for Seven Climate Foreigners B1-B2 Level)
2022
Yazar:  
Özet:

The human being establishes his oral and written communication throughout his life through the language. In this communication process, the words are used as one of the structural stones of the language. The words used when expressing emotional thoughts verbally and in writing indicate the wealth of the individual’s word treasure. The more the words the individual knows, uses, knows, the more the word treasure is developed. Because the individual needs to communicate in every field of his life, he has to make the words in the word treasure functional. Words for communication are a tool for addressing needs, requests. Everyone at school, at home, at the hospital, etc. It is the word that uses to explain your trouble, your thought, your need. This study aims to analyze the words involved in the word teaching activities in the curriculum books used in the field of Turkish teaching for foreigners. According to the purpose of the study, the foreigners selected in accordance with the purpose of the study were tried to be studied by an analysis containing the words and word groups found under each unit in the Turkish teaching curricula. The Seven Climate Foreigners Turkish Teaching Set (B1-B2) which is studied in the study constitutes the objects of study.  In the collection of data, the word in the curriculum books is limited to the words in the teaching activities. In the analysis of the data, the "document analysis" was used. The research finds that word activities are not equally distributed to themes and texts. The number of words given in the word effects is the number of words given in the word effects in another direction. The words in the active words are not equally distributed. In all themes, it is also seen that the words are not equally distributed in the word activity within the topic.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






International Journal of Languages Education and Teaching

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 881
Atıf : 1.210
2023 Impact/Etki : 0.121
International Journal of Languages Education and Teaching